Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

10 ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ




ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ


10. Ο Καιόμενος Ταύρος

Αυτή η συσκευή ,σχεδιάστηκε  στην Ελλάδα από τον Πέριλλο της Αθήνας.Είχε ανακαλύψει τον μπρούντζο,και είχε φτιάξει έναν ταύρο,κενό ,με μία εσοχή στο πλάι.
Αυτό καταδίκαζε τον ένοχο να κλειδωθεί μέσα στον ταύρο.Ανάβανε μια φωτιά κάτω από τον ταύρο ,και επειδή ήταν από μπρούντζο,έπαιρνε ένα πορτοκαλί χρώμα ,που προκαλούσε το ψήσιμο του ατόμου εντός.Είχε ειδικά σχεδιασμένους σωλήνες και εσοχές,ώστε όταν το άτομο μέσα στον ταύρο ούρλιαζε,να ακούγεται σαν ρόγχος του ταύρου.

9. Ο τροχός που έσπαζε κόκαλα

Αυτός ο τροχός χρησιμοποιούνταν να σκοτώνει εγκληματίες με αργό τρόπο.Αυτή η συσκευή ήταν ένας τροχός αμάξης.Ο εγκληματίας δένονταν σφιχτά στον τροχό,και ο τιμωρός του χρησιμοποιούσε ένα σφυρί για να σπάσει όλα του τα κόκαλα.Μόλις αυτό ολοκληρωνόταν,τους άφηναν εκεί για να πεθάνουν,καθώς τα πουλιά ξέσκιζαν την σάρκα τους μέχρι τον θάνατο.

8. Ο αποκολλητής

Η συσκευή είναι ένα στενόμακρο ορθογώνιο με ξύλινο πλαίσιο.Ανεγείρονταν από το έδαφος με έναν κύλινδρο που βρίσκονταν στην μία ή και στις δύο άκρες.Η μία άκρη είχε μία σταθερή μπάρα,όπου έμπαιναν τα πόδια,και η άλλη μία κινούμενη βάση ,όπου έμπαιναν τα χέρια.Είχε έναν μοχλό ,που χρησιμοποιούνταν κατά την διάρκεια της ανάκρισης,ο οποίος μοχλός συνδέονταν με μία τροχαλία,και που όταν τραβιόταν,προκαλούσε εξάρθρωση και στην συνέχεια,διαχωρισμό.Τελικά ,ο μυς,αποκολλούνταν απο τους συνδέσμους και τους χόνδρους,με αποτέλεσμα να διαχωρίζονται τα μέλη του ενόχου ,από το υπόλοιπο σώμα.



 7. Η πυραμίδα

Αυτή η βασανιστήρια συσκευή ,είχε ένα κάθισμα σε σχήμα πυραμίδας.Το θύμα κάθονταν στην κορυφή της,με την άκρη της να μπαίνει στην τρύπα αυτού,όπου και στην συνέχεια ,τον κατέβαζαν όλο και πιο κάτω.Ο καταδικασμένος ήταν γυμνός,συνήθως,ώστε να ταπεινωθεί ακόμα πιο πολύ.Η συσκευή τεντώνονταν,με σκοπό στην συνέχεια να διεισδύσει στον ένοχο.Το τέντωμα αυτό προκαλούσε πόνο,σχίσιμο και δάκρυα,και τελικά θάνατο.



6. Το φέρετρο

Χρησιμοποιούνταν στον Μεσαίωνα ,η συσκευή αυτή.Ο ένοχος,τοποθετούνταν σε αυτό το μεταλλικό φέρετρο και έμενε εκεί,για αρκετό καιρό.Αναλόγως του εγκλήματος,το άτομο έμενε εκεί μέχρι να πεθάνει,ενώ ζώα έτρωγαν την σάρκα του,ή τον έθεταν στην βούληση του κόσμου,όπου μπορούσε να επέλθει και ο θάνατος του.Ο κόσμος γύρω του,πέταγε πέτρες και τον χτύπαγε,μέχρι να πεθάνει.







5. Η καμπίνα

Αυτή η σιδερένια καμπίνα,με μεντεσέδες στην πρόσοψη,φτιάχτηκε για να είναι σε όρθια θέση ,και να εσωκλείει το άτομο.Είχε ένα μικρό άνοιγμα,ώστε αυτός που έκανε την ανάκριση,να μπορεί να το ανοιγοκλείνει όσο και όποτε ήθελε.Έτσι,χρησιμοποιούσαν μαχαίρια,αιχμηρά αντικείμενα,και καρφιά για να τρυπάνε το άτομο μέσα,που αναγκάζονταν να μείνει ακίνητος σε μια θέση,και τελικά να επέλθει ο θάνατος του.






4.Ο διαχωριστής

Ο σκοπός αυτής της συσκευής ήταν να αχρηστεύσει τα γόνατα του ατόμου.Χρησιμοποιούνταν κατά την διάρκεια της ανάκρισης.Ήταν πολύπλευρη,με καρφιά,από 3 μέχρι 20 ,και αναλόγως με το έγκλημα,εξαρτώταν πόσα από αυτά θα χρησιμοποιούνταν.Είχε ένα χερούλι,που ο βασανιστής το χρησιμοποιούσε για να κλείσει την συσκευή.Τα καρφιά ,έσκιζαν το δέρμα και τσάκιζαν το γόνατο.Η συσκευή χρησίμευε και για τους αγκώνες,τους ώμους και τους αστραγάλους.Υπήρχαν φορές που θερμαίνονταν η συσκευή ,για να προκαλέσει τον υπέρτατο πόνο.Δεν προέρχονταν θάνατος από αυτό,αλλά αν το άτομο δεν συνεργάζονταν,τότε χρησιμοποιούνταν άλλες μέθοδοι.


3.Η πιρούνα

Αυτή η συσκευή χρησιμοποιούνταν από την Ισπανική Ιερά Εξέταση.Είναι μια μεταλλική ράβδος ,που στις άκρες της,έχει από μια πιρούνα.Η μία άκρη τοποθετούνταν κάτω από το σαγόνι,ενώ η άλλη σφηνώνονταν στο στέρνο,όπου και τρύπαγε το δέρμα.Δεν τρύπαγε ζωτικά όργανα,οπότε δεν επέρχονταν θάνατος,αλλά έκανε την ομιλία και τις κινήσεις του σβέρκου αδύνατες.Ενώ χρησιμοποιούνταν η συσκευή,τα χέρια ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη ,ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αποφυγής.Έβλαπτε συχνά τον σβέρκο του ατόμου,και μερικές φορές,μετέφερε αρρώστιες.

2. Το πριόνι 
Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιούνταν για να βασανίσει και να σκοτώσει τον κατάδικο,που συνήθως είχε κατηγορηθεί για μαγεία,φόνο,κακοποίηση ανηλίκου,βλασφημία ή κλοπή.Ο κατάδικος ,κρεμιόταν ανάποδα.Αυτό επιβράδυνε το χάσιμο αίματος,που πήγαινε όλο προς τον εγκέφαλο.Κρατούσε αρκετές ώρες το βασανιστήριο αυτό.Μερικά από τα θύματα,κόβονταν στην μέση,ενώ άλλους τους έκοβαν την κοιλιά ,για να πεθάνουν.

1. Διατρητής

Χρησιμοποιούνταν για ανάκριση και ομολογία.Τα δάχτυλα του ατόμου τοποθετούνταν στην συσκευή,και σπάζονταν από τον βασανιστή ,γυρνώντας το χερούλι στην κορυφή.Διαρκούσε πολλή ώρα,και ήταν πολύ επώδυνο.Επίσης το χρησιμοποιούσαν για να διαλύσουν δάχτυλα ποδιών,πόδια,γόνατα ,αγκώνες ,ακόμα και κεφάλια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...