Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΔΙΣΚΩΝ


U2
Achtung Baby
1991

Αν μελετήσετε προσεκτικά το πίσω μέρος του εξωφύλλου, θα παρατηρήσετε πως τα γεννητικά όργανα του Adam Clayton, φαίνονται καθαρά. Για αυτό τον λόγο, η αμερικάνική έκδοση έχει τοποθετηθεί ένα Χ στο επίμαχο σημείο.

John Lennon & Yoko Ono
Unfinished Music No1: Two Virgins
1968

Ο Paul McCartney μάταια προσπαθούσε να πείσει τον Lennon, να μην φωτογραφηθεί γυμνός με την Yoko στο εξώφυλλο. Πολλοί έμποροι πριν τοποθετήσουν το άλμπουμ στα ράφια τους, το έβαζαν μέσα σε μια καφέ σακούλα.
The Beautiful South
Welcome to the Beautiful South
1989

Αν και μιλάμε για τα τέλη της δεκαετίας του 80, η εικόνα της γυναίκας με ένα πιστόλι στο στόμα ενόχλησε πολλούς. Η απάντηση του συγκροτήματος ήταν σαφώς ειρωνική…

     The Beatles
Yesterday and Today
1966

Η εικόνα του εξώφυλλου χαρακτηρίστηκε φρικτή για την εποχή της. Ο Paul McCartney είχε δηλώσει πως ήταν απλά ένα σχόλιο για τον πόλεμο του Βιετνάμ.

   Coup
Party Music
2001

Το προφητικό εξώφυλλο είχε σχεδιαστεί πριν την επίθεση στο World Trade Centre, τον Ιούνιο του 2001, και να κυκλοφορήσει αρχές Σεπτέμβριου. Μετά τις επιθέσεις ξανασχεδιάστηκε.

Chumbawanba
Anarchy
1994

Οι αντισυμβατικοί Chumbawanba ήθελαν να προκαλέσουν και τα κατάφεραν, πολλά δισκοπωλεία δεν το τοποθέτησαν καν στα ράφια τους, ενώ άλλα αφαίρεσαν το εξώφυλλο και τοποθέτησαν το δίσκο σε μαύρη θήκη.

   Bruce Springsteen
Born in the U.S.A.
1984

Το εξώφυλλο άλλαξε μετά από εντολή του Ronald Reagan, πολλοί πίστεψαν τότε ότι ο Springsteen κατουρούσε την αμερικάνικη σημαία.

Lynyrd Skynyrd
Street Survivors
1997

Τρεις μέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, μέλη του γκρουπ μεταξύ αυτών και ο τραγουδιστής Ronnie Van Zant, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα. Θαυμαστές του γκρουπ αντέδρασαν και λίγο αργότερα το άλμπουμ επανακυκλοφόρησε χωρίς τις φλόγες.

U2
Boy
1980

Οι U2 φοβήθηκαν μην κατηγορηθούν για παιδοφιλία και στη θέση του αγοριού τοποθέτησαν μια παραμορφωμένη εικόνα των προσώπων τους.

Guns N’ Roses
Appetite For Destruction
1987

Αφού από πολλούς θεωρήθηκε ότι το εξώφυλλο αναπαριστά μια σκηνή βιασμού, το συγκρότημα αναγκάστηκε να το αλλάξει.

Jimi Hendrix
Electric Ladyland
1968
Δυστυχώς τα γυμνά κορίτσια ενόχλησαν πολλούς...      

The Mamas and the Papas
If You Can Believe Your Eyes and Ears
1966
Δε μπορούμε να καταλάβουμε τι ενοχλούσε η λεκάνη και την έσβησαν.

The Black Crowes
Amorica
1994

Το εξώφυλλο απεικόνιζε κομμάτι από ένα τεύχος του Hustler magazine (1976). Μετά από αντιδράσεις, η δισκογραφική τους εταιρεία το απέσυρε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...