Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΓΟΥΝΑΣ


 
Η πώληση γούνας απαγορεύεται και επισήμως πλεόν στο δυτικό Χόλυγουντ, καθώς το δημοτικό του συμβούλιο αποφάσισε - με ψήφους 3 υπέρ έναντι 1 και μία αποχή - την απαγόρευση της γούνας εντός των συνόρων της πόλης.

Η απόφαση, που καθιστά την πόλη μία από τις πρώτες των ΗΠΑ, ίσως και του κόσμου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου, ελήφθη τη Δευτέρα και αναμένεται να θέσει σε ισχύ από το Σεπτέμβριο του 2013.

Η μόλις 37.000 κατοίκων πόλη, που ανήκει στο Λος Άντζελες, είναι πρωτοπόρος σε θέματα που αφορούν στη ζωοφιλία και στα δικαιώματα των ζώων. Τον περασμένο χρόνο αποφάσισε την απαγόρευση πώλησης σκύλων και γατών που προέρχονται από μαζική αναπαραγωγή, ενώ υποχρέωσε τα καταστήματα πώλησης κατοικίδιων να πωλούν μόνο ζώα που έχουν βρεθεί σε σχετικά σωματεία - ιδρύματα εγκαταλειμμένα.

Η ζωοφιλική συνείδηση του δυτικού Χόλυγουντ αναδείχθηκε χαρακτηριστικά από το 2002, όταν αποφασίστηκε να αλλάξουν όροι που αφορούν στα ζώα και συγκεκριμένα το «κατοικίδιο ζώο» μετατράπηκε και «σύντροφο», ενώ η έκφραση «ιδιοκτήτης κατοικίδιου» μετατράπηκε σε «κηδεμόνας κατοικίδιου».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...