Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ 40 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΝΝΑΡΗΣ




Ο συγγραφέας απαντά στο ερωτηματολόγιο του Προυστ για το Lifo.gr. Eπιμέλεια Βασίλης Καψάσκης


Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την απόλυτη ευτυχία;  Ώρα Θέρους ν' αντικρίζεις Μονεμβασιά. Τον Υψιγένεθλο Νοήμονα Βράχο της Άκρας Μινώας. Την Αγιοπελάσγια Μεγαλόπετρα, την Ολβιόμοιρο Ήπειρο Αυτάρκειας και μόνη καθέδρα της Αγίας του Θεού Σοφίας. Μήτηρ Πατρίς και Θρόνος περίβλεπτος των Αοίδιμων Πανιερώτατων Ορθοδοξότατων Αυτοκρατέστατων Ελλήνων Μοναρχών Θεολόγων Βασιλέων.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας; Το θανείν σε μέρη αλλόγλωσσα και βαρβαρικά. Πως με στρατήγημα απ' την Τεγέα κουβάλησαν τα σεπτά του Αγαμεμνονίδη Ορέστη οστά οι Λακεδαίμονες; Έτσι και για μένα, να φροντίσουν, αν αδικοθανατωθώ κάποτε στα ξένα.
Ποιο εν ζωή πρόσωπο εκτιμάτε περισσότερο; Τους Ευσεβείς Μάγους Αγιορείτες Γεροντάδες που αγιαστικώς καταπραΰνουν και μεθοδικώς προετοιμάζουν με προσευχή εντατική, αρχαίο κομποσκοίνι και αισχύλεια φρασίδια την Αναπότρεπτο Άνωση της Ελλάδος εις τα Υψηλά Υπεσχημένα Ηλύσια της Οικουμένης. Απίστευτα φρικώδη πράματα συμβαίνουν εις το Όρος. Μια βολά, εκαθόμουν κάτω από έλατο κι ένα πουλάκι αρπαχτικό, γεράκι ακόμη θερμόαιμο, ερωτικώς εβλήθη κι εξέπεσεν εκ του ουρανού και ξεψύχησε στα χέρια μου. Στο χώμα να το βάλω, να το κηδέψω κίνησα, μα, με το μπαστούνι του με μπόδισε ο σώφρων Γέρων Ιανουαριανός: "Τι το παρακωλύεις Ευλογημένε; Τι το σφίγγεις; Λευτέρωσέ το, μη το τυραννεύεις άλλο." Και παρευθύς στα χέρια με τσίμπησε το ράμφος του σαρκοβόρου. Και επέταξε ο ιέραξ. Και με χαρμόσυνα στριγκλίσματα στα Αθωνίτικα ορεινοβούνια επανήλθε και ζευγάρωσε.
Σε ποιο πράγμα προδώσατε τον εαυτό σας και μετανιώνετε περισσότερο γι’ αυτό; Πρόδωσα την Τέχνη μου. Είμαι τριάντα ετών και ακόμη ανεπαρκής. Προλαβαίνω να συμμαζέψω τώρα;
Για ποια προδοσία του εαυτού τους οικτίρετε τους άλλους; Ενωρίς ξεχάσανε των Αρχαγγέλων την ανασαιμιά. Τα ποιήματα που τους έψελνε ο Ουριήλ και ο Γαβρίας, τις σπάταλες νύχτες της Μεγάλης Εφηβείας.
Ποιο εν ζωή πρόσωπο σιχαίνεστε περισσότερο; Τους σφαγείς των Λαών. Τους αυτόκλητους Βασανιστάδες. Τους Τρομοκράτες και Δικτάτορες. Τους Εκφοβιστές  και Άστοργους. Τους Μαλακογνώμονες και Ιδιοτελείς.    
Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα;  "Εξεχύθη η Χάρις", απαγγελλόμενο σε ήχο πλάγιο του δευτέρου. Μετά από κάθε αγλαΐα εκσπερμάτιση της αειφάλλου βασσαρίδος Εμπνεύσεως.
Τι νοσταλγείτε περισσότερο;  Τις αιωνόβιες προημέρες της Γραφής. Τα παρεληλυθότα χαμόγελα φίλων παιδικών που καταράμφισε η λευκή γλαυξ Άτροπος και φως ενήλικον αποστερήθηκαν αδίκως. Τον άρτο την προπύρα που μέρες πολλές καλοφούρνιζε η γραία μάνα της μητρός μου κι έτρεχα να μάσω αφάνες ακανθοκλαδισμένες για τα ηφαίστεια προσανάμματα.
Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό πράγμα που έχετε κάνει; Συχνάκις στα μικράτα μου ήλλαζα τις θέσεις των μεσήλικων επιβατών μέσα στα λεωφορεία. Μικρός ήμιν τρομερά τηλεκινητικός και το έκρυβα στους οικείους μου και μ' έπιανε πονοκέφαλος, οπότε όξω στην κοινωνία αποθρασυνόμουν και οργίαζα.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας ταξίδι; Νήσος του Πάσχα. Για ανεξιχνίαστους, ακόμη, λόγους μου θύμισε Ελλάδα.
Ποια θεωρείτε την πιο υπερεκτιμημένη αρετή; Την Κετιμέ. Κοριτσάκι μου ήταν πιο συμπαθής.
Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σας; Πολυλογώ και ακκίζομαι. Ίσως, ο Ευφράνωρ δαίμων που με διοικεί να κατάπιε γλιστρίδαν.  
Ποιο χαρακτηριστικό προτιμάτε περισσότερο σε κάποιον; Την Ελληνώδη Βάναυση Ομορφιά.
Τι θεωρείτε πιο σημαντικό στους φίλους σας; Τα Άγια και Ιαματικά νιάτα τους.
Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει;  "Σκούπισε τα γρήγορα, σκάσε και κοιμήσου" : η δόλια μάνα μου όταν από ηλικία τεσσάρων ετών ψυχοπλάκωνα την αγία γενναρική οικογένεια με τα παράδοξα πολυπληθή πολυδιάστατα μεσσιανικά οράματα που ζωγράφιζα με νερομπογιά και μπόλικη μερέντα στον τοίχο του σαλονιού.
Πότε κλάψατε για τελευταία φορά;  Ο βαρύδακρυς ναρκισσισμός μου δίνει ρέστα στις απελπισμένες ιστορίες αγάπης. Οπούθε κι αν τις συντυχαίνω. Συνηθέστατα στο κονάκι της καρδιάς μου. Είμαι μελοδραματικός.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μύθος για τη διασημότητα; Ότι είναι Θηλυγενίδα Αυτοδημιούργητη. Στην πραγματικότητα είναι έγγαμος ανήρ τραβεστί και τον φωνάζουν Αρίσταρχο. (Προσωπικώς, απ' όταν έξυνα τον πλακούντα της μητρός μου υφίσταμαι στο σβέρκο μου τη δυσώδη σκανδαλώδη μπόχα των παπαράτσι).
Διαλέξτε πέντε λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σας; Δωρειομουσοτραφής Ελληνομυκηναιοαρχαιογραικορθόδοξος Ποθοτσιγαρισμένος Νεορεαλιστής Πεζογράφος .
Ποιοι είναι οι δύο καλύτεροί σας φίλοι;  Οι όρχεις μου. (χα, χα) Εκχυδαΐζω για να μη βρεθώ στη δύσκολη απόφαση της εκλογής.   
Ποια μουσική θα θέλατε να παίξουν στην κηδεία σας; Τα Ήδιστα, για ν' αποκοιμηθώ σε χωμάτινα στρώματα προσηνούς αναστάσιμης προσμονής. Τα Παναρμόνια Σαββατικά Ουρανοχθόνια, για να με συμπονέσουν τα ζούδια του Κάτω Κόσμου. Τα Χαρίδιψα Χαρμιδικά Διαιωνίως Κουροφαή Εφηβώδη, για να εγερθώ ξανά εκ λαγόνων γης. Επιπροσθέτως θ' ακουσθούν στο πάρτι : το ανηχογράφητο αμάν του Βαμβακάρη, τα αιμομεικτικά χάχανα του Διονυσίου Σολωμού, τ' ακραγαντινά συνθεύματα του Ορλάντο ντι Λάσσο και του Ερρίκου Σουτς, το Allegro (un poco sostenuto) της πρώτης του Μπραμς, ολόκληρη η Ογδόη του Κυριοκράτορα Μπρούκνερ στην αυθεντική εκδοχή του 1887 (του Οντωσόντος δολίχωσις, ατραύματη Γιγαντομάχη), το νύχτωσε χωρίς φεγγάρι με την Αγία Γιώτα Λυδία, Το Άσμα Απόλυτον και Ζεϊμπεκώδες του Γεωργίου Χέγκελ, η πεποικιλμένη ανατολίζουσα μονοφωνική Οριζοντίωσις των καθιστικών γαμηλιευμάτων της ενδόξου Αγιωτάτης Ισφαχανικής Εισαεί Κωνσταντινουπολιτεύουσας Ρωμανίας, το αταλάντευτον Τάλαντον του ταλασίφρονος Ταντάλου, ο θελκτήριος αναστεναγμός ανώνυμης μεσήλικης βυζοφόρας γυναικός των προαστίων, πριν απλώσει λουλακιασμένο ασπρόρουχο στην ταράτσα και βιαστεί να το βεβαιώσει με τριπλό πλαστικό μανταλάκι υπερασπίζοντας ορθόδοξα ελληνικά την Εντελέχεια του Ειλικρινούς Βίου, οι πούστικες ωδές του Κάττουλλου, οι αγιοφωνάρες του Πινδάρου, τα ηχογραφημένα στο κινητό γαυγίσματα του πεθαμένου μου σκύλου Βίκτωρα.
Ποιο είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο σας; Δύο λάφυρα απ' το eBay: αυτόγραφη κάρτα του Ομηρίδη Κυριοκράτορα Ριχάρδου Βάγκνερ και η κάρτα επισκεπτηρίου του Μεγαλομάρτυρος Αειηγεμόνος Αντωνίου Μπρούκνερ.
Τι θεωρείτε ως έσχατο βαθμό δυστυχίας;  Το να είσαι αρνησίχριστος Κομμουνιστής ή καπιτάλας Μητροπολίτης.
Πού θα θέλατε να ζείτε;  Στην Ελλάδα των πέντε θαλασσών και των τριών Ηπείρων. (προσθέτω και την Αφρική μαζί με τη Μικρά Ασία, διότι εκτός από την Αλεξάνδρεια, και η Οξύρυγχος και η Θηβαϊδα ανέκαθεν νομίμως ελληνίζουν.)
Ποια είναι η αγαπημένη σας απασχόληση; Να κοσμογυρίζω και κάτω απ' το φεγγαράκι να πορπατώ.
Σε ποιες περιπτώσεις λέτε ψέματα;  Για να ερωτονουθετήσω. Για να βγει Μυθιστόρημα. Για να μου δώσει τα λεφτά ο μπαμπάς.  
Τι απεχθάνεστε περισσότερο στην εμφάνισή σας;  Το 50 νούμερο των ασυμμάζευτων ποδών μου. Βρίσκω να φορέσω μόνο άθλιες σπορτέξ γαλότσες και ακριβά λονδρέζικα χειροποίητα καστόρινα.
Ποιες λέξεις ή φράσεις χρησιμοποιείτε υπερβολικά;  Όλες όσες αφορούν της Μυκηναϊκής μας Εκκλησίας τ' αμβρόσια αρδευτικά Συστήματα. Θα εκφέρω εδώ μία που απαστράπτει: ΑΝΕΤΕΙΛΕ ΤΟ ΕΑΡ/ ΕΞΕΛΑΜΨΕΝ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ .  
Τι ή ποιον αγαπάτε περισσότερο στη ζωή σας; Το Τρισσώς Ενούμενο Μεθεκτό Αρχανδρικό Δελφικό Απολλώνειο Θαβώριο Αγιοφώς. Να μας λούζει όλους τους πατριώτες Έλληνες, καλοκαιράκι στην Ηρακλειά, στη Σίφνο, στη Σέριφο, στη Χάλκη της Ρόδου και στο μακρινό Ποντικονήσι.  
Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;  Που δεν κατάφερα να δομήσω πειθαρχημένο χαρακτήρα και είμαι ολίγο χύμα σε όλα και με όλους.
Πότε και πού υπήρξατε ευτυχισμένoς;  Καθημερνώς είμαι αποβλακωτικά ευτυχής και σπινταρισμένος. 'Έχω γράψει το ακόλουθο αριστουργηματικό ποίημα για τη βασανιστική μου υπερjouissance. Σας το αφιερώνω: ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΧΙΟΝΑΤΗ:/είμαι φαιδρός λυκογιός /της μαννούς χαρμιδισμένος / εγγονός του ελαιώνος ΑΡΝΗΣΙΣ/ (φίσκα είμαι από χαρά βλακείας) /σωρίτης αμυγδάλου και λουλακιού μπορντούρος/νάνος κοσοβάρος είμαι και κογιότ/σε ρηξικέλευθο λιακωτό ανοίγω δρόμους για το γύφτο / θα μου τα πάρει τα μυαλά τα σκεύη το μετάλλευμα /τη γλίνα το σαφράνι/που χρόνους απόκρυφους τυροκομούσα/κάθιδρος/στα γλυκοφουστανάκια της Ανάγκης.
Ποιο ταλέντο θα θέλατε να είχατε;  Της Αμειλίκτου Μεταμορφώσεως. Ιππόγρυπας να γινόμουν κάποτε ή Λύκος στο νυχτοβόσκι.  
Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;  Οι Εξοστρακισμένοι και Παρηγορητικοί. Οι Αεί Σφαγιαζόμενοι και Αγιάζοντες. Μπάροουζ ο Μέγας Μπεάτος Πάτρωνας Υιός Ιός , Ούγκο φον Χόφμανσταλ ο Επιστολογράφος, Πάουντ ο Αγιοφασίστας, Ντιντερό ο Νεοχρονίτης Ληξίαρχος, Μαξίμ Γκόρκι ο Ρούσσος, Στρίντμπεργκ ο Θηλυμανής και Σαβάζιος, Μπρετόν ο Δέσποτας των Παρισίων , Έσσε ο Νιρβανικός, Ρίτσος ο Αείρροος και Συγγενής, Καρυωτάκης, Ρεμπώ, Ζενέ, Θωμάς Μανν, Μπέρνχαρντ, Μέλβιλ, Καβάφης ο Φαραώ, Σολωμός ο Μέγας Αιμομείκτης, Χρονάς ο Μελουργός, Νατάσα Χατζιδάκι η Πολισσούχος και Ζωοδότειρα, Ιβάν Γκολ ο Καββαλιστής, Καρούζος ο Θεοναυπλιώτης, Πεντζίκης ο Αγιορείτης Παραμυθικός Παιζογραφιάς, Κακναβάτος ο Πρωτόνιος, Σαχτούρης ο γεροτρελολαγός με το σκουλαρίκι, Κοροβίνης ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης των Γραικών Λογοτεχνίας, Γκομπρόβιτς ο Υπερατλαντικός και άλλοι πολλοί και Άπειρος ο αριθμός αυτών και Ατελείωτος.  
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας  φανταστικός ήρωας;  Η Βρουγχίλδη του Παμμεγίστου Αγίου Βάγκνερ. Της έδωσε γαμάτες νότες.
Ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωες σας;  Οι γονείς μου. Και το πιστεύουν και οι ίδιοι πως είναι ήρωες. Που με ανέχονται τρεις δεκαετίες τώρα.
Ποια είναι τα αγαπημένα σας ονόματα;  Αρσαβήρ, Βεεμώθ, Γόργιππος. Τα Μυστικά Απόρρητα Ονόματα των τριών αγγελοειδών βιβλίων που ενιζόμενα συναποτελούν το νέο μου φιλοδοξότατο Μυθιστόρημα.  Θα κυκλοφορήσει το 2012, Εκδότου επιτρέποντος και Θεού θέλοντος. (Kinder, let's pray!!)
Τι απεχθάνεστε περισσότερο;  Τις αθηναίισσες ταχυμεγάλες καστανοκόκκινες αφηνιασμένες μαγκίτισσες αβυσσοκατσαρίδες του μηνός Αυγούστου. Επίσης, το κινεζικοταϋλανδέζικο σουβλάκι μπαρμπεκιασμένης ξανθής κανθαρίδος.   
Ποια είναι η παρούσα διανοητική σας κατάσταση;  Ασωτεύουσα, Τυφόεσσα, με ρομαντικές πινελιές καλλιτεχνίζουσας μανιοκαταθλίψεως. Μονομαχώ με το Μυθιστόρημα και ακόμη δεν έχει υποταχθεί ο πολυφωνικός ασσύρης αντίπαλος. Γλωσσοκοπανιέμαι και αν αυτό που γράφω βγει ντεμί και ημιπαράλυτο, οι αντιγενναρικοί Κριτικοί και μαζί τους όλοι οι άσπονδοι Φίλοι θα με σαβανώσουν.  
Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στον εαυτό σας, τι θα ήταν αυτό;Νομίζω, είμαι λιγουλάκι εγωκεντρώδης. Έτσι μου λένε. Τουλάχιστο.  
Aν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην οικογένεια σας , τι θα ήταν αυτό; Την ανίατη καλοσύνη, την αδιάπτωτη γενναιοδωρία, την -εν τέλει- ενοχλητικότατη βουδιστική φιλανθρωπία τους. Αν ήμουν εγώ ο αυτόχθων υιός του εαυτού μου, θα όφειλα ήδη να με είχα γδάρει. Με πίσσα να με πασάλειβα και να ντυνόμουν πυριτιδωμένα φτερά ευνούχων κοκκινολαίμηδων φασιανών. Ύστερα θα με κρεμούσα στον πασσαλωμένο γεροπλάτανο του Ιπποκράτους και θα φώναζα τον τούρκο αγιοβασίλη γύφτο με τα σπίρτα.
Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερή σας επιτυχία; Δεν έχω παρασυρθεί ακόμη από την φιλοπρωτεύουσα σαγήνη της Αυτοκτονίας. Ακόμη μες της Πεντέλης τα βουνά, στα σκοτεινά Τριαδικά πεύκα τραγουδώ και χαζοτριγυρίζω.
Αν μπορούσατε να διαλέξετε πώς να επιστρέψετε στη ζωή, τι θα θέλετε να είστε; Έλλην Again. Για ν' απολαμβάνω βιογεννετικώς το Ιερόν Κύρος της Κοσμοσώτειρας Μυκηναϊκής μας Ορθοδοξίας. Στους αιώνες των αιώνων να με ξεδιψά η γλυκίζουσα βρύσις της Θεοσοφίας των Αγίων μας Πατέρων, το Ακάματον Πυρ του Θεοφόρου Γραικικού Νεοπλατωνισμού, η Τελεσφόρος Άμβροτος Αίγλη της Ουρανίας Μεγαλοπαναγιάς Τριάδος που γεννητικά και γενεθλίως ενδημεί, απαστράπτουσα και δεσποτική, στα στίλβοντα σώματα των κάλλιστων χαρισματούχων φιλόχριστων φιλολόγιων αριστοκράτιστων ερωτοτόκων ερασμιώτατων  Πριγκίπων Ελλήνων. Έλλην Again και Γραικός φανατικός. Διότι, έτσι μας αρέσει καιγουστάρω.  

i. Σε πείσμα των Έσχατων Καιρών ο Μιχαήλ Γεννάρης ασχολείται ενδελεχώς τούτες τις υστερνές ημέρες με την κοπτοραπτική, τα κλαδέματα, τ' ασβεστώματα, τες μικροανακαινίσεις, τα σοβατεπιά και άλλες λεπτεπίλεπτες εργασίες αφορούσες το νέο του Μυθιστορηματάκιον. 

ΠΗΓΗ LIFO TEAM

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...