Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΤΣΙΡΚΟ ΒΙΕΤΝΑΜ..."ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ".


Μέρες Χριστουγέννων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με το ποιητικό θέαμα των Làng Tôi





Ένα ποιητικό ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής μας προτείνει το Νέο Τσίρκο από το Ανόι το οποίο θα βρίσκεται  από τις  23 και 25-29 Δεκεμβρίου 2011 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών


Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα νέων καλλιτεχνών, από τους χώρους του τσίρκου, της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης του δρόμου οι οποίοι αναπαράγουν με τόν δικό τους ιδιαίτερο τρόπο εικόνες και αισθήσεις από την καθημερινότητα ενός ειρηνικού χωριού χαμένου στους ορυζώνες. Με λιτά μέσα και πρωτότυπα σκηνικά κατασκευασμένα από μπαμπού, το Làng Tôi αντλεί έμπνευση από την πλούσια βιετναμέζικη παράδοση αλλά και από τις νέες τεχνικές του τσίρκου τέχνης προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική σκηνική εμπειρία που καταρρίπτει τους νόμους της βαρύτητας.



Τις τελευταίες δεκαετίες το τσίρκο, στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες, έχει κερδίσει έδαφος, ως ένας εναλλακτικός χώρος ανάδειξης ενός διαφορετικού ιδεώδους για τις παραστατικές τέχνες, που υπερβαίνει τα εκφραστικά όρια των παραδοσιακών σκηνικών ερμηνευτών και ειδών. Το νέο αυτό ιδίωμα στην τέχνη του τσίρκου, με το οποίο σπάνια έρχεται σε επαφή το ελληνικό κοινό, έχει φέρει στο προσκήνιο και μορφές τσίρκου της Ανατολής, άγνωστες στο δυτικό κοινό.



Η παράσταση –μια πρόσκληση γνωριμίας με μια άγνωστη κουλτούρα– ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα στην υψηλή αισθητική και την ανεπιτήδευτη λαϊκή έκφραση, ανάμεσα στην υπερβατική σωματική τεχνική και την ποιητική έκφραση.



Οι Βιετναμέζοι καλλιτέχνες της ομάδας, που έζησαν και εργάστηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία, επέστρεψαν στις καλλιτεχνικές τους ρίζες, ενισχύοντας την παράδοση με νέες τεχνικές και φόρμες, προσφέροντας ένα θέαμα που συνδυάζει με μαεστρία: ακροβατικά, πολεμικές τέχνες, παραδοσιακή βιετναμέζικη μουσική, παντομίμα και χορό. 



Το Làng Tôi γεννήθηκε στο Εθνικό Τσίρκο του Βιετνάμ, με την συνδρομή 120 καλλιτεχνών, ελεφάντων, σκυλιών. Κεντρική φυσιογνωμία για το Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ στάθηκε ο Nhat Ly Nguyen. Γεννημένος στη Γαλλία, πέρασε όλη την παιδική του ηλικία στο Βιετνάμ, χώρα καταγωγής του πατέρα του. Σπούδασε στην Εθνική Σχολή Τσίρκου, ώσπου ενδιαφέρθηκε για τη μουσική και εργάστηκε στο Παρίσι και το Λος Άντζελες. Επέστρεψε στο Βιετνάμ, όπου και συνεργάστηκε με τον αδελφό του, καλλιτέχνη του τσίρκου και τον παραγωγό Le Tuan Anh. O τελευταίος έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο ως ζογκλέρ και τώρα ζει μεταξύ Γερμανίας και Καναδά, όπου πρόσφατα άρχισε να συνεργάζεται με το Τσίρκο του Ήλιου (Cirque du Soleil).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...