Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ

ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ?
Σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό;

Αν ναι, τότε μην το πετάξετε καθώς τη λύση θα σας δώσει ένα κομμάτι ξερό ψωμί. Pίξτε το μέσα στην κατσαρόλα που μαγειρεύετε και αφήστε το για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, πετάξτε το και προσθέστε λίγο νερό. Mε αυτόν τον τρόπο, θα απορροφηθεί μεγάλη ποσότητα αλατιού. Αν δεν έχετε ξερό ψωμί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πατάτα.

Καθαρίστε την, ρίξτε τη στο φαγητό και βγάλτε την αφού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Aν, μάλιστα, βάλετε 2 πατάτες, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να γνωρίζετε ότι το ξερό ψωμί αποτελεί πολύ πιο γρήγορη λύση. Η ιδιότητα αυτή της πατάτας και του ψωμιού οφείλεται στο άμυλο που περιέχουν, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά κατά το βράσιμο μέρος των υγρών, οπότε μαζί με το νερό «δεσμεύεται» και μέρος του αλατιού. Ένας ακόμη τρόπος να «εξουδετερώσετε» το επιπλέον αλάτι είναι να προσθέσετε λίγη ζάχαρη, αφού η γλυκιά της γεύση έρχεται σε αντιπαράθεση με την αλμυρή και την περιορίζει σε ένα βαθμό.









ΚΑΜΕΝΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ?


Όταν στον πάτο της κατσαρόλας ή του ταψιού σας υπάρχουν καμένα υπολείμματα, γεμίστε το σκεύος με νερό και ρίξτε 4-5 κουταλιές αλάτι. Αφήστε το να μουλιάσει όλη νύχτα και το επόμενο πρωί τρίψτε τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα και ένα σύρμα κουζίνας. Τα υπολείμματα θα ξεκολλήσουν στο λεπτό και θα μπορέσετε να πλύνετε εύκολα το σκεύος
Πηγή: vita

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...