Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΨΑΡΙ + ΑΥΓΟ = ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ;Τα ψάρια, τα αυγά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά είναι προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες. Κάθε κατηγορία όμως από τις παραπάνω έχει διαφορετικού είδους πρωτεΐνες.Οι πρωτεΐνες αυτές διασπώνται κατά την πέψη στο στομάχι με την βοήθεια υγρών που εκκρίνονται από το συκώτι.

 Αν στο στομάχι βρίσκονται δύο ή και περισσότερα είδη πρωτεϊνών τότε η πέψη γίνεται πιο δύσκολα γι’ αυτό και είναι καλό να καταναλώνουμε μόνο ένα είδος κάθε φορά.

Αν καταναλωθούν περισσότερα από ένα είδη πρωτεϊνών όπως π.χ. ψάρι και αυγό ή γάλα, συνήθως το μόνο που συμβαίνει σε έναν υγιή οργανισμό είναι να επιβραδύνεται η πέψη.

 Αν όμως υπάρχει κάποια ευαισθησία στο στομάχι ή το συκώτι ή κάποια αλλεργία σε κάποια από αυτές τις τροφές, τότε μπορεί να προκληθεί εμετός καθώς κάποιο από τα δυο αυτά όργανα αδυνατεί να τις μεταβολίσει, οπότε έχουμε συμπτώματα δηλητηρίασης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό του πληθυσμού με τέτοιου είδους προβλήματα είναι μικρότερο του 1%.


anartiseto.blogspot.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...