Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ..ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΛΑΙΝΟΘΗΡΕΣ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ...ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ


 
Τη διοχέτευση πόρων, που προορίζονταν για τους πληγέντες από το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου, στο ετήσιο κυνήγι φαλαινών, παραδέχτηκε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έπειτα από καταγγελία της Greenpeace.

Λίγες ώρες μετά από την αναχώρηση του ιαπωνικών πλοίων για την Ανταρκτική, η Greenpeace κατήγγειλε ότι το Τόκιο άντλησε περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης από το σεισμό και τα χρησιμοποίησε για την ενίσχυση της ασφάλειας των φαλαινοθηρικών.

«Είναι απολύτως αισχρό από την πλευρά της ιαπωνικής κυβέρνησης να διοχετεύει ακόμη περισσότερα χρήματα των φορολογουμένων σε ένα αχρείαστο, ανεπιθύμητο και οικονομικά μη βιώσιμο πρόγραμμα φαλαινοθηρίας, όταν τα χρήματα αυτά είναι τόσο απαραίτητα για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ιαπωνικού παραρτήματος της οργάνωσης Τζουνίτσι Σάτο. «Η Ιαπωνία δεν μπορεί να σπαταλά χρήματα για να σκοτώνει φάλαινες στην Ανταρκτική την ώρα που εδώ, ο λαός της υποφέρει».

Η Ιαπωνία διαθέτει σχεδόν 4,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τις φαλαινοθηρικές της δραστηριότητες. Τον περασμένο Φεβρουάριο ωστόσο, το κυνήγι ολοκληρώθηκε ένα μήνα νωρίτερα - χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αφού αλιεύτηκε το εν πέμπτο της ετήσιας ποσόστωσης- μετά από σειρά συγκρούσεων των ιαπωνικών πλοίων με τους ακτιβιστές της οργάνωσης «Ποιμένας των Θαλασσών». Στον απόηχο αυτών των γεγονότων, η ιαπωνική ακτοφυλακή είχε προαναγγείλει ότι τα πλοία θα συνόδευε φέτος και αδιευκρίνιστος αριθμός ανδρών της.

Αξιωματούχος της ιαπωνικής Υπηρεσίας Αλιείας επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της Greenpeace, υποστηρίζοντας ότι η ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων με χρήματα από το ταμείο για τους πληγέντες, θα λειτουργήσει τελικά προς όφελος των ίδιων των κοινοτήτων που ισοπεδώθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι. «Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης μιας πόλης που ζει από τη φαλαινοθηρία και όμορων περιοχών», είπε ο Τάτσουα Νακαόκου. «Πολλοί άνθρωποι στην περιοχή τρώνε κρέας φάλαινας και περιμένουν την επανάληψη της φαλαινοθηρίας».

Βάσει διεθνούς συνθήκης, η φαλαινοθηρία για εμπορικούς σκοπούς απαγορεύεται εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, όμως η Ιαπωνία συνεχίζει τις δραστηριότητές της στο όνομα της επιστήμης, χωρίς να διαψεύδει ότι το κρέας των φαλαινών καταλήγει στο τραπέζι των Ιαπώνων.

TVXS TV

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...