Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΣΗ ΠΟΛΙΚΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ ΛΟΓΩ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


polikesarkoudes1
Η παραπάνω εικόνα αναδεικνύει το πρόβλημα του «καννιβαλισμού» μεταξύ των ζώων, που έχει ως κύριο αίτιο την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών. Στη φωτογραφία, μια πολική αρκούδα στην Αρκτική σέρνει το σώμα από ένα αρκουδάκι το οποίο μόλις έχει σκοτώσει ελλείψει άλλης τροφής.


Οι πολικές αρκούδες συνήθως τρέφονται με φώκιες, αλλά, σε περίπτωση που δεν βρίσκουν, αναζητούν άλλα θηράματα, ακόμα και στο ίδιο τους το είδος.
Η φωτογραφία λήφθηκε από τη φωτορεπόρτερ που ειδικεύεται σε θέματα περιβάλλοντος, Τζένι Ρος, στο Olgastretet, ένα υδάτινο πέρασμα που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Σφάλμπαρντ.
polikesarkoudes2
Η κα Ρος επεσήμανε στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC: «Ο "καννιβαλισμός" μεταξύ των πολικών αρκούδων υπήρχε πάντα ως έναν βαθμό. Ωστόσο, παρατηρούμε συνεχή αύξηση των περιστατικών, κυρίως σε περιοχές όπου το συγκεκριμένο είδος είναι παγιδευμένο με πλήρη έλλειψη τροφής για μεγάλες χρονικές περιόδους εξαιτίας της απώλειας των θαλάσσιων πάγων η οποία οφείλεται στην κλιματική αλλαγή».

Η φωτογραφία παρουσιάστηκε στο φθινοπωρινό συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης (AGU), το οποίο λαμβάνει χώρα στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάθροιση των επιστημόνων που ασχολούνται με το περιβάλλον.

Συγχρόνως, το περιστατικό περιγράφεται και σε μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrctic».

polikesarkoudes3

Το Olgastretet στα προηγούμενα χρόνια παρέμενε καλυμμένο με πάγο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, η πρόσφατη απώλεια των πάγων της Αρκτικής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επέφερε την εξαφάνιση της παγωμένης επιφάνειας στην οποία οι αρκούδες κυνηγούσαν φώκιες.
Ο κα Ρος τονίζει: «Δεδομένης της συνεχούς συρρίκνωσης των πάγων της Αρκτικής, η αλληλοεξόντωση μεταξύ των πολικών αρκούδων θα λαμβάνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις».
polikesarkoudes4


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...