Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


 Η Άννα, μητέρα Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρεται στα Ευαγγέλια, αλλά οι πληροφορίες που αντλούμε για την ζωή και τον θάνατό της προέρχονται από την παράδοση της Εκκλησίας. Σύμφωνα με αυτήν ο ιερέας Ματθάν, που ζούσε Βηθλεέμ, είχε τρεις κόρες: τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα.

  Οι γονείς της Άννας την είχαν αφιερώσει στην υπηρεσία του Ναού της Ιερουσαλήμ, από την ηλικία των τριών ετών. Η Άννα παντρεύτηκε τον Ιωακείμ και για πολλά χρόνια δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί. Συνέχιζαν όμως με πίστη να προσεύχονται στο Θεό για να τους χαρίσει ένα τέκνο με την υπόσχεση ότι το παιδί που θα γεννηθεί θα το "προσφέρουν δώρο στο Θεό".
  Σύμφωνα με το Πρωτευαγγέλιο, ο Θεός άκουσε την προσευχή τους και έστειλε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, στην Άννα, όταν πλέον αυτή ήταν σε προχωρημένη ηλικία, για να προμηνύσει τη γέννηση της Αγίας Παρθένου.
  " Σήμερον της ατεκνίας δεσμά διαλύονται του Ιωακείμ γαρ και της Άννας, εισακούων Θεός, παρ' ελπίδα τεκείν αυτούς, σαφώς υπισχνείται Θεόπαιδα, εξ ης αυτός ετέχθη ο απερίγραπτος, βροτός γεγονώς, δι' Αγγέλου κελεύσας βοήσαι αυτή, χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου".
  Έτσι γεννήθηκε με θαυματουργό τρόπο, η Παναγία, προετοιμάζοντας την επίγεια άφιξη του Ιησού! Στις 9 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει τη σύλληψη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Αγία Άννα σε πολύ προχωρημένη ηλικία.
  Χρόνια πολλά στην Άννα, που γιορτάζει!
 
 pyles tv

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...