Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

FANTASTIC 80s



Οι αναμνήσεις ενός fan των 80’s

O ιδιοκτήτης του μπλογκ "80s Fan Club", o Νίκος, ανοίγει το κουτί με τα παραμύθια, κάνει σούζες με το Kawasaki Ninja μηχανάκι του, τερματίζει το PacMan και δίνει καυτά φιλιά ιδρωμένος, μέσα στην Ντισκοτέκ Barbarella. Επιμέλεια: Vam33




«Τα βράδια μου έμοιαζαν βγαλμένα από ταινίες»

 

Ουράνια τόξα
Μεγάλωσα την δεκαετία του ογδόντα μέσα σε ένα κόσμο που ήταν καινούριος. Κάθε μέρα ανακάλυπτα κάτι νέο. Όλα έμοιαζαν πολύχρωμα, για τα παιδιά που γεννήθηκαν την δεκαετία του εβδομήντα. Ένα ποδήλατο αρκούσε για να βουτήξεις μέσα σε χιλιάδες ουράνια τόξα.

Κέρμιτ
Φρουτοπία, Παραμυθάς, Nils Holgersson, Bolek & Lolek. Οι μικρότεροι που παρακολουθούσαν τότε τον Παραμυθά σήμερα είναι είκοσι επτά και οι μεγαλύτεροι σαράντα πέντε.
To muppet show ήταν απ τα αγαπημένο μου. Αυτός ο θίασος με μαριονέτες με τον θρυλικό Κέρμιτ.

Παραμύθια
«Του Κουτιού τα Παραμύθια». Θυμάσαι; « Άνοιξε αυτό το κουτί παραμύθι να ακουστεί η φαντασία σου κι η μουσική μας σε ταξιδεύουνε στα πέρατα της γης. Βιβλίο είν' ή μήπως σκηνή μία ευχή και θα φανεί και οι φιγούρες μας παραμυθάδες... Ή μήπως είμαστε Ή μήπως είμαστε Ή μήπως είμαστε τρελοί τραγουδιστάδες...»

Μουσικόραμα
Το Μουσικόραμα ήταν μια πρωτοποριακή εκπομπή. Όλα ήταν εκεί.
Michael jackson, Madonna, Boney Μ, Duran Duran, Sandra, Cretu, Raffaella Carra, Albano & Romina Power. Τα πάντα μέσα από 80’s γυαλί.


 

America-America
Dukes of Hazzard! Little house on the prairie! Fame! Hawaii 5-0! Knight rider! Miami Vice! Star Trek! Galactica! Love Boat! The Bionic Woman! Dynasty! Αχ, όλες αυτές οι αμερικάνικες σειρές. Η οθόνη πλημμύριζε  με  αυτές.

Πειρατές
Ακροάσεις πειρατικών σταθμών στα Μεσαία Κύματα στους 1600 χιλιοκύκλους, εκεί όπου το ραδιόφωνο της εποχής εκπέμπει μέσα από λυχνίες φάρους και τους θρυλικούς ραδιοερασιτέχνες που αργότερα μεταφέρθηκαν στην Μπάντα των FM.

Σταμάτης Γαρδέλης για πάντα

Οι αγαπημένες μου ταινίες ήταν Το Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν, Τα τσακάλια, Η στροφή, το Ρόδα, τσάντα και κοπάνα και το Βασικά Καλησπέρα σας.

Kawasaki Ninja


Αγαπούσα τις μηχανές. Όταν έκανα κοπάνα απ το σχολείο, καβαλούσα το Kawasaki Ninja φόρτωνα την γκόμενα και γινόμουν αέρας με φιγούρες και σούζες, εντυπωσίαζα τις αντίπαλες συμμορίες που συνεχώς με προκαλούσαν για κόντρες με τις μηχανές τους αλλά στο τέλος πάντα έχαναν.
Φάρσες
Όλες αυτές οι φάρσες με θύματα τους καθηγητές

Ο ήχος του PACMAN
Μόλις έχω τελειώσει με το φλιπεράκι που συνεχώς μου έκανε ‘’TILT’’ το θρυλικό ‘’PACMAN’’ δεσπόζει ακριβώς δίπλα μου με τον χαρακτηριστικό ήχο του που να φανταζόμουν ότι μετά από 34 χρόνια θα το νοσταλγούσα.
To ‘’Space Invaders’’ με καλεί... ξαφνικά UFO μου επιτίθενται και εγώ τα πολεμώ με ακτίνες λέιζερ χρησιμοποιώντας ένα μικρό πορτοκαλί μοχλό πλοήγησης με επιθετικές διαθέσεις.
Ξάφνου το ‘’Galaga’’ ζηλεύει και με καλεί στην κονσόλα του - ήδη έχω πάρει θέση για πόλεμο των άστρων το μόνο που μου λείπει είναι η διαστημική στολή αλλά μήπως την φορώ και είμαι αόρατος;
Η ώρα περνά πολύ εύκολα όταν καλοπερνάς με ARCADE 1980’s!

Disco φιλιά
Τα βράδια μου έμοιαζαν βγαλμένα από ταινίες. Όταν έπεφτε η νύχτα ήταν η ώρα να την κάνω. Ήμουν πάντα ντυμένος στα λευκά.Τα χέρια μου γαντζωμένα επάνω σε άγρια γκάζια στυλ μοτοκρός.
Ο αέρας τρυπούσε  το κορμί μου αλλά εγώ περνούσα με κόκκινο γιατί είχα στήσει την γκόμενα στην Ντισκοτέκ Barbarella.
Εκεί όπου η Ιταλο Ντίσκο έχει την τιμητική της και οι άνθρωποι έχουν κουλτούρα 80’ς, εκεί θα πάρω τα πρώτα καυτά φιλιά της κάτω από το φως της Ντίσκο μπάλας.
Γύρω μου χρώματα χιλιάδες που καθρεφτίζουν. Φωτεινό Πάτωμα με τετράγωνα να αναβοσβήνουν σε ρυθμούς Funk, Disco, Italodisco.

lifo team

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...