Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΜΕ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.


 
Περίπου 22.000 τόνους πυρηνικών αποβλήτων σχεδιάζει να μεταφέρει η Ρωσική κυβέρνηση από την μία άκρη της χώρας στην άλλη. Τα τρένα που θα πραγματοποιήσουν την μεταφορά θα περάσουν μέσα από δεκάδες πόλεις της Ρωσίας.

Όπως ανακοίνωσε η ρωσική περιβαλλοντική οργάνωση Ecodefence, η ρωσική υπηρεσία ατομικής ενέργειας Rosatom σκοπεύει να μεταφέρει με 300 τραίνα χρησιμοποιημένα πυρηνικά καύσιμα από έναν πυρηνικό σταθμό κοντά στην Αγία Πετρούπολη σε μία νέα αποθήκη για επικίνδυνα απόβλητα στην πόλη Ζελεζνογκόρσκ, 4.100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.
Η οργάνωση τονίζει πως για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους τα πυρηνικά απόβλητα θα πρέπει να περάσουν από 15 μεγάλες ρωσικές πόλεις και δεκάδες κωμοπόλεις. Τα δρομολόγια αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.
«Ο κίνδυνος των πυρηνικών αποβλήτων, η ελλιπής συντήρηση των σιδηροδρομικών γραμμών και η έλλειψη εξοπλισμού του προσωπικού ασφαλείας καθιστούν αυτά τα τραίνα ένα Τσερνομπίλ με ρόδες», τόνισε σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο Βλαντίμιρ Σλιβιάκ, εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Υπενθυμίζεται πως μεγάλες αντιδράσεις είχε προκαλέσει και η γαλλογερμανική συμφωνία για μεταφορά και επεξεργασία πυρηνικών αποβλήτων, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, με το τελευταίο «πυρηνικό τρένο» να επιστρέφει στη Γερμανία. 

ΠΗΓΗ...http://tvxs.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...