Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

FACE OFF 2012...Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΡΟΥΤΙΝΑ.


Επιστημονική πραγματικότητα σήμερα η πιο ακραία επέμβαση που ήρθε από το science fiction. Στη νέα εποχή θ' αλλάζει κανείς πρόσωπο ευκολότερα από φύλο.


Oταν ο Νίκολας Γκέιτς φόρεσε το πρόσωπο του Τομ Κρουζ στο Face Off δέκα χρόνια πριν, οι πώτες απόπειρες για αλλαγή προσώπου είχαν αρχίσει πειραματικά, αν και τίποτε ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί. 


Δημοσιεύθηκε η πρώτη επίσημη επέμβαση σε ασθενή το 2005. Σήμερα έχουν γίνει 18 μεταμοσχεύσεις στον κόσμο και οι ειδικοί χειρουργοί δηλώνουν περίτρανα πια ότι το πρόσωπο είναι και αυτό,αντάξια, άλλο ένα όργανο για μεταμόσχευση από δότη συμβατό προς λήπτη , ο οποίος ιατρικά θα πρέπει να κρίνεται κατάλληλος για την επέμβαση και, πρωτίστως, ικανός ψυχολογικά να ξυπνήσει με πρόσωπο ....άλλου.

Προς το παρόν, οι υποψήφιοι λήπτες είναι τουλάχιστον 200 Αμερικανοί στρατιώτες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ που επέστρεψαν με βαριά τραύματα προσώπου από τον πόλεμο, και φαίνεται ότι αποτέλεσαν το έναυσμα για τις Επιτροπές Ηθικής και Δεοντολογίας των ΗΠΑ  να δώσουν το πράσινο φως ώστε να ενταχθούν οι συγκεκριμένες επεμβάσεις στις μεταμοσχεύσεις ρουτίνας. Με λίστες αναμονής, ελέγχους συμβατότητας και πολύπλοκες εγχειρήσεις μικροχειρουργικής, που απαιτούν τουλάχιστον 20 ώρες χειρουργείου non stop.

                 
                          

Το ρίσκο χαρακτηρίζεται τελικά  -σχετικά- περιορισμένο, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως η επέμβαση εξελίσσεται θεαματικά καλά χρόνο με το χρόνο μόλις μέσα σε μία δεκαετία. Από τους 18 ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμοσχεύσεις προσώπου στον κόσμο από το 2005, επέζησαν οι 16 και  εξελίσσονται δαιρκώς βελτιούμενοι.

0ι  δύο άλλοι ασθενείις υπέκυψαν μετεγχειρητικά. Ο πρώτος, Κινέζος σε εθνικότητα, αναφέρεται στο ιστορικό του ότι πέθανε γιατί δεν λάμβανε τα φάρμακα που συνοδεύουν απαραιτήτως την επέμβαση ώστε να μην απορρίψει ο οργανισμός το μόσχευμα. Ο δεύτερος ασσθενής είιχε υποβληθεί σε τριπλή μεταμόσχευση, προσώπου και διπλή στο ένα χέρι, και πέθανε απ καρδιακή προσβολή την ώρα της επέμβασης. 
   
Με τα σημερινά δεδομένα, πρόσωπο δεν αλλάζει κανείς γιατί του αρέσει περισσότερο το πρόσωπο κάποιου άλλου. Ούτε και σκοτώνει τον άλλο για να του πάρει πρόσωπο, μαζί και scalp.
                    
                           

Αυτά ακόμη εξακολουθούν να υπάρχουν για το Χόλιγουντ, και μάλλον σύντομα θα εμπλουτιστούν με λεπτομέρειες απ τη ζωή της γενιάς των FACE TRANS planted, που ποιος ξέρει πόσοι θα γίνουν στα επόμενα χρόνια και πώς θα ζουν.

Αν η τεχνική εξελίχθηκε τόσο ραγδαία μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, και στην αρχή του '12, το face χαρακτηρίζεται κιόλας “όργανο” συμβατό από δότη σε λήπτη, μπαίνοντας στις λίστες μεταμοσχεύσεων δίπλα στα νεφρά (!), κανείς δεν μπορεί να απoκλείσει ένα Generation Face-Trans που απειλεί να γίνει νέο ΕΙΔΟΣ ανάμεσά μας στον καταστροφικό κόσμο που ανατέλλει....

Science ή Fiction?

lifoblogs

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...