Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


 Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στις 26-01-2012 στην Βουλή, την υπ’ αριθ. 5070 ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επισυνάπτοντας υπόμνημα των Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας, ζητώντας να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω συγκεκριμένες προτάσεις τους ενόψει της τελικής κατάρτισης του προωθούμενου Σχεδίου Νόμου για τους Δασικούς Συνεταιρισμούς:

·       Να θεωρείται δασεργάτης όποιος εργάζεται σε υλοτομικές εργασίες ( όπως προκύπτει από το μητρώο μελών του κάθε Συνεταιρισμού και τη βεβαίωση του προέδρου ) ανεξάρτητα εάν ο ίδιος ή μέλος της οικογένειάς του ασχολείται και με το εμπόριο.
·       Το  όριο των 25 μελών για κάθε Συνεταιρισμό να εφαρμοστεί σε βάθος πενταετίας, έτσι ώστε να δοθεί ο χρόνος κάλυψης των εκκρεμοτήτων τους.
·       Όχι στο μέτρο της δημοπρασίας, διότι εάν εφαρμοστεί, οι τιμές που θα δίνονται από τους εμπόρους στα προϊόντα ξυλείας θα είναι κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές που επιτυγχάνονται σήμερα με το μέτρο του πίνακα διατίμησης.
Στην ερώτηση αυτή του Βουλευτή απάντησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου, διαβιβάζοντας το υπ’ αριθ. 336/9-02-2012 έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Δασών που αναφέρει τα εξής:
« Το Σχέδιο Νόμου τέθηκε σε διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος για 1 μήνα, ώστε να συλλεχθούν οι απόψεις-προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Μετά το πέρας της διαβούλευσης, η οποία έληξε στις 2-2-2012, θα αξιολογηθούν και συνεκτιμηθούν οι απόψεις τόσο των Δασικών Συνεταιρισμών, όσο και των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών, καθώς και κάθε γραπτή πρόταση, όπως αυτή των Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό Σχέδιο Νόμου ».

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2012          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...