Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΓΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.



Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
Σουσάμι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 ποτήρια νερό. Η θερμοκρασία του δεν πρέπει να είναι πάνω από 40 βαθμούς (δεν θα καίει). Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο του μια γουβίτσα. Εκεί μέσα ρίχνουμε το αλάτι. Γεμίζουμε μισό ποτήρι με το νερό που έχουμε ζεστάνει και εκεί μέσα διαλύουμε καλά τη μαγιά. Ρίχνουμε αυτό το νερό στο μπωλ κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί, ώστε η ζύμη μας να μην κολλά στα χέρια μας αλλά ούτε και να είναι πολύ σφιχτή. Χωρίζουμε σε κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που έχουμε) τη ζύμη και ανοίγουμε το κάθε ένα με τον πλάστη σε σχήμα λαγάνας. Βάζουμε τις λαγάνες στα ταψιά και τα τυλίγουμε με κουβέρτες. Όταν διπλασιαστεί ο όγκος τους, τις πατάμε με τα δάχτυλά μας να κάνουν γουβίτσες και τις τρυπάμε που και που με ένα πιρούνι. Κατόπιν με ένα πινέλο τις αλείφουμε με νερό και τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

========================================
και η Λαγάνα της Αναστασίας (συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα)

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Λίγη ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό χλιαρό
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε νόστιμες λαγάνες, βάζουμε σε λεκάνη 1 κιλό αλεύρι, 3 φακελάκια ξηρή μαγιά, 2 κουτ. σούπας λάδι, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, λίγη ζάχαρη και 2 φλυτζάνια νερό χλιαρό.
Ζυμώνουμε να γίνει ζύμη όχι σφιχτή. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα περίπου σκεπασμένη σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει.
Στρώνουμε χαρτί σε ταψιά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες. Πλάθουμε κάθε μπάλα σε λαγάνα (αν κολλάει βοηθάμε το πλάσιμο λαδώνοντας λίγο τα χέρια μας), πατώντας με τα δάκτυλα και απλώνοντας τη ζύμη στο ταψί. Αφήνουμε 15 λεπτά για να φουσκώσουν λίγο οι λαγάνες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς επί 30 λεπτά.
Είναι νοστιμότατες! Καλή επιτυχία.

Πηγή: syntages.matia.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...