Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΑΣΑΡΤΖΗ


O Γιώργος Ασαρτζής από τους πιο ξακουστούς  οργανοπαίχτες στην Μακεδονία  είναι γέννημα θρέμμα από Γουμένισσα του Νομού Κιλκίς. Μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών με χάλκινα πνευστά όργανα και έτσι βίωσε από μικρός τους ήχους της μουσικής παράδοσης.

Το μουσικό όργανο που γοήτευσε από μικρό τον Γιώργο ήταν το κλαρίνο, η ποικιλία ήχων που μπορεί να βγάλει αυτό το μουσικό όργανο του κέντρισε το ενδιαφέρον και έτσι άρχισε να κάνει τα πρώτα βήματά του από μικρός ενώ παράλληλα άκουγε και τους πιο έμπειρους.
Ο Γιώργος Ασαρτζής μαζί με τον πατέρα του Τριαντάφυλλο Ασαρτζή είναι οι άνθρωποι πού επανέφεραν στην δημοσιότητα τον χαμένο για πολλά χρόνια παραδοσιακό χορό «ΣΟΦΚΑ» της Γρίβας Γουμένισσας μετά και την βοήθεια γηραιότερων της περιοχής όπου έδωσαν πληροφορίες για τον χορό αυτό.
Η ορχήστρα του «ΟΙ ΑΣΑΡΤΖΉΔΕΣ» έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Απαρτίζεται από έμπειρους μουσικούς  και μπορούν να καλύψουν το μουσικό ρεπερτόριο Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας της ορχήστρας είναι το 694 5 341 322.
Ακούστε ένα δείγμα από την ορχήστρα…

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...