Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ "ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ" ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΑΤΟ.


Το παράπονό του εξέφρασε μέσω επιστολής ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στους ηγέτες των χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, επειδή στην Σύνοδο Κορυφής στο Σικάγο των ΗΠΑ, στις 20 και 21 Μαΐου, δεν θα συζητηθούν θέματα διεύρυνσης.


Στην επιστολή ο κ. Γκρούεφσκι υπογραμμίζει την λύπη του, ενώ ζητά από το ΝΑΤΟ να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής, το αίτημα της ΠΓΔΜ για ένταξη. Μάλιστα υποστηρίζει πως  η χώρα του έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη, συμμετέχει στις διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές της Συμμαχίας και έχει αποδείξει την ικανότητά της να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους της Συμμαχίας.
«Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η συμπερίληψη του αιτήματός μας για πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Σικάγου θα αποτελούσε λογική απόρροια του έργου που επιτελέστηκε από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και επιβράβευση των προσπαθειών και προσδοκιών μας» σημειώνεται στην επιστολή.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αναφέρεται ακόμη στα συμπεράσματα του Βουκουρεστίου, στη στάση της Ελλάδας και στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), το οποίο, σύμφωνα με τον κ.Γκρούεφσκι, έκρινε ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11, παράγραφος 1, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και δεν έπρεπε να εμποδίσει την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία.
Την ίδια στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, σε διάλεξη που έδωσε σε πανεπιστήμιο της Σόφιας τόνισε πως η επίλυση της διαφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να είναι προϊόν αμοιβαίων συμβιβασμών.
Ο κ. Γκεοργκίεφσκι είπε ακόμη πως αν η ΠΓΔΜ δεν κάνει τα βήματα που της αναλογούν στην πορεία αναζήτησης συμβιβαστικής λύσης, αυτό θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην ενταξιακή της πορεία προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφέρθηκε, επίσης, σε μία προσπάθεια «αρχαιομακεδονοποίησης» της ΠΓΔΜ από τους κυβερνώντες, τονίζοντας πως το πιο ανησυχητικό είναι ότι η προσπάθεια αυτή «μολύνει», όπως τόνισε, τις επιστημονικές έρευνες της ιστορικής επιστήμης στη χώρα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...