Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟ ΖΩΩΝ.


Ο Δήμος Αλμωπίας εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό δηλητηριασμού αδέσποτων σκύλων στα Λουτρά Αλμωπίας όπως και παρόμοιων φαινομένων που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στην περιοχή μας με δράστες ανεγκέφαλους και ασυνείδητους ¨υπανθρώπους¨, καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου μας σε επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση ούτως ώστε να συμβάλλουν στην εξάλειψη κάθε είδους τέτοιων φαινομένων τα οποία αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μας και δυσφήμιση για την περιοχή μας.

    Παράλληλα ο Δήμος Αλμωπίας θέλει να επιστήσει την προσοχή όλων των πολιτών, καθώς, η εξόντωση των ζώων με κάθε είδους επικίνδυνα δηλητήρια εκτός του ότι αποτελεί από μόνη της μια αισχρή και απεχθή πράξη, εγκυμονεί ταυτόχρονα κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των περιοχών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που παίζουν σε παιδικές χαρές και άλλους χώρους.
   Η Δημοτική Αρχή, έχοντας υπ’όψη την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αλμωπίας, με όσα μέσα διαθέτει και στο μέτρο του εφικτού, στηρίζει και επικροτεί το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμωπίας «Η Ελπίδα» που, με την εθελοντική του δράση, βοηθάει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αλμωπίας και στην προστασία και την περίθαλψη των αξιαγάπητων τετράποδων. Επίσης, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ούτως ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες αυτών των αποτρόπαιων εγκλημάτων. 
    Επιπροσθέτως αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του ζώου οφείλει:
Να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του.
Να μεριμνά για την ευζωία του.
Να εφοδιάζεται με βιβλιάριο υγείας , το οποίο υποχρεούται να φέρει μαζί του.
Να μην το εγκαταλείπει. Το μεγαλύτερο ποσοστό αδέσποτων ζώων αποτελείται από ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Να μεριμνά για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματά του.
Να εκτελεί τον περίπατο του ζώου με συνοδό και έχοντάς το δεμένο.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3170/2003, η παραβίαση των παραπάνω υποχρεώσεων επιφέρει σημαντικά διοικητικά πρόστιμα, αλλά και ποινικές κυρώσεις.

Από το Δήμο Αλμωπίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...