Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1-Ο ΑΠΟ ΤΟΥΣ ...MONTY PYTHON !!!




Το μίσος μιας μεγάλης μερίδας του γερμανικού λαού εναντίον της Ελλάδας, δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε και ασυνήθιστο.

Ξεκινάει απο πολύ παλιά, σχεδόν 1100 χρόνια πρίν, από τότε που ο Καρλομάγνος με την αμέριστη στήριξη του Πάπα και του Βατικανού, είχε δημιουργήσει την Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους, ως αντιπερισπασμό στην Ελληνική Βυζαντινή Αυτοκρατορία του πρώην ανατολικού ρωμαικού κράτους, η οποία είχε στην κατοχή της όλη τη βαλκανική χεσρόνησο, τη Μικρά Ασία, ένα μέρος της Παλαιστίνης (για το οποίο έδινε συνεχώς μάχες με τους Αραβες) και την Κρήτη, μια αυτοκρατορία δηλαδή η οποία ήλεγχε όλα τα περάσματα απο τη Μεσόγειο και την Ασία προς την Ευρώπη. Μη σας ξενίζει δηλαδή το γεγονός οτι το μίσος των φραγκο-γερμανών είναι τόσο μεγάλο. Είναι, γιατί μας θεωρούσαν και μας θεωρούν ακόμη, ως το ανάχωμα στις όποιες κατακτητικές τους βλέψεις, αλλά και στο γεγονός οτι παρ όλο που εμείς περάσαμε μέσα απο χίλιες-δύό κατακτήσεις, δεν αλλοιωθήκαμε, δεν αλλάξαμε, δεν μεταλλαθχήκαμε σε κάτι άλλο. Ημασταν, είμαστε και θα ήμαστε πάντα Ελληνες, αυτοί οι οποίοι δίδαξαν τη Γνώση στους υπόλοιπους (ημι-βάρβαρους και βάρβαρους) βόρειους λαούς.

Τους αιώνες στους οποίους το Ελληνικό Έθνος ήταν υπόδουλο στο σκοτάδι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία είχε διαδεχτεί τη Βυζαντινή με βία, οι δυτικοί και βόρειοι Ευρωπαίοι, αναγεννιούνται μέσα απο τη Γνώση αυτή, οποία και διαχέεται μέσω των Ελλήνων που σκορπίστηκαν σε όλη τη γηραιά ήπειρο, προσπαθώντας να ξεφύγουν απο τον οθωμανικό σκοταδισμό.
 Η Ελληνική Γνώση δημιουργεί ρεύματα, θρησκευτικά και πολιτικά, τα οποία λειτουργούν ως καταλύτης στη διαμόρφωση ιδεών, τάσεων και κοινωνικών καινοτομιών. Οι Γερμανοί (κυρίως), είναι πρωτοπόροι σε αυτήν την κοινωνικοπολιτική αλλαγή, με κύρια αιχμή την αντίδρασή τους στο Βατικανό και στην αποτίναξη του "θρησκευτικού ζυγού" του Πάπα και της θρησκευτικής μαφίας του καθολικισμού, με πρώτον και καλύτερο στον αγώνα αυτόν τον Μαρτίνο Λούθηρο.

Απο κεί και πέρα, ήταν φυσικό κι επόμενο τα γράμματα και οι Τέχνες να ανθίσουν στην περιοχή του Ρήνου, μιας και οι Γερμανοί, απερίσπαστοι, μπορούσαν να αναπτύξουν, μέσω των ρευμάτων αυτών, κυρίως τη φιλοσοφία, τη φυσική και την ιατρική. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν η γέννηση μεγάλων μορφών των γραμμάτων, όπως ο Γκαίτε, ο Σοπενάουερ, ο Νίτσε, ο Λάιμπνιτς, ο Εκγελς, ο Κάντ, ο Φόιερμπαχ, ο Βέμπερ, ο Μάρξ κι ένα σωρό άλλοι, όλοι τους όμως, μηδενός εξαιρουμένου, γνώστες της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και μελετητές των μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων και επιστημόνων.

Οι Γερμανοί λοιπόν, ΗΞΕΡΑΝ μεν σε ποιούς όφειλαν αυτή τους την πρόοδο, απο την άλλη όμως μισούσαν τους ίδιους τους Ελληνες  γι' αυτή τους την ανωτερότητα (Φρήντριχ Χέγκελ, Μαξ Χορκχάιμερ κλπ), αλλά και την απίστευτη εφευρετικότητα τους. Ήξεραν ότι οι Ελληνες δημιούργησαν εκ του μηδενός, ενώ αυτοί δημιούργησαν εκ των εχόντων. Και ακόμη και σήμερα, αυτός ο ιδιότυπος "κομπλεξισμός" τους, δεν έχει εξαλειφθεί και στην πρώτη ευκαιρία δεν διστάζουν να τον επιδείξουν. Είναι γεγονός, οτι ακόμη και στα πρώτα χρόνια του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, είχαν φροντίσει να επιδείξουν αυτόν τους τον κομπλεξισμό και την απέχθειά τους, όταν οι δυνάμεις της εποχής και εγγυητές του Ελληνικού κράτους Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, επέλεξαν τον γερμανό Οθωνα, ως πρώτο Βασιλέα των Ελλήνων και οι Γερμανοί φρόντισαν να...τον συνοδεύσει ό,τι χειρότερο υπήρχε από τα κατάλοιπα του μετερνιχισμού και να το ...βαφτίσουν Αντιβασιλεία. Είναι πασίγνωστος ο τρόπος με τον οποίο θέλησαν να κυβερνήσουν αυτόν το λαό, που έψαχνε, μετά απο τόσους αιώνες σκληρής δουλείας, τα πατήματά του. Σκληρή απολυταρχία, βαβαρικό πρωτόκολλο, άγριο κυνηγητό των αγωνιστών (με αποκορύφωμα τη φυλάκιση του πρώτου των Ελλήνων Στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη) κλπ κλπ.   Δεν θα μιλήσουμε για τη θηριωδία που επέδειξαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον των Ελλήνων, θηριωδία η οποία ανάγεται στο επίπεδο ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ. Τα δεινά που προξένησαν οι Γερμανοί του Χίτλερ, κυριαρχούν στις σελίδες της πρόσφατης ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας. Θα μιλήσω όμως για το σήμερα, για τό τώρα, στο οποίο οι κεφαλές του γερμανικού κράτους, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλη την ενοποιημένη Ευρώπη μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν διστάζουν να αναθεματίζουν τους Ελληνες και τον χαρακτήρα τους γι΄άλλη μια φορά, υποδεικνύοντας τους ως τον παρία της Ευρώπης και εκφράζοντας με απύθμενο βάθος το προαιώνιο μίσος τους γι αυτόν τον λαό. Εφημερίδες, περιοδικά, πολιτικοί, προσωπικότητες κλπ έχουν καταφερθεί κατά καιρούς εναντίον των Ελλήνων, με τρόπο άδικο και αισχρό, δείχνοντας για άλλη μια φορά τον κομπλεξισμό τους εναντίον ενός Εθνους, που τους δίδαξε ό,τι πιο υπέροχο και σπουδαίο έχει γεννήσει η ανθρώπινη διανόηση.

Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την περίοδο όπου η Γερμανία ήταν διαιρεμένη και σχεδόν "υπόδουλη" στους Αμερικανούς και στους Σοβιετικούς, στους δύο δηλαδή μεγάλους νικητές του προηγούμενου πολέμου, κανείς δεν είχε αναφερθεί στο...μίσος αυτό, επειδή τότε  επικρατούσε μεν η αντίληψη του "Να ξεχάσουμε", αλλά κυρίως η αιτία έγγυτο στο γεγονός της προοπτικής της δημιουργίας μιας ενοποιημένης οικονομικά Ευρώπης που προέβλεπε a priori και την είσοδο σε αυτήν και της Ελλάδας. Eίναι επίσης γνωστό άλλωστε το γεγονός ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την είσοδο της Ελλάδας στην - τότε - ΕΟΚ του χάλυβα και άνθρακα, είχαν ξεκινήσει από το 1959!

Κάποιοι όμως είχαν τολμήσει να...διακωμωδήσουν αυτό το...μίσος και όχι μόνον αυτό, αλλά και να δείξουν μέσα από τη σάτιρα τους, το σημείο από το οποίο ξεκινούσε αυτό το μίσος, που δεν είναι άλλο απο την ασύλληπτη ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ των - πάντα πρωτοπόρων - Ελλήνων!

Αυτοί οι...κάποιοι δεν είναι άλλοι απο τους απίστευτους Μόντυ Πάιθονς, μια παρέα Αγγλων κωμικών που  δημιουργήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1969 από τους (ξεκινάμε από πάνω αριστερά στη φώτο) Graham Chapman, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones, John Cleese και Michael Palin, όλοι τους απόφοιτοι Κοινωνιολογίας και Θεατρικών Σπουδών του Μάντσεστερ.
Οι...Μόντυ Πάυθονς!
"Αναρχικοί" στο πνεύμα και "ανυπάκουοι", θέλησαν μέσα από το χιούμορ και τον σαρκασμό να...στηλιτεύσουν γελοία πρότυπα, ιδέες, τάσεις, θρησκευτικά ταμπού και θεσμούς, δημιουργούν μια τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο "Monty Python's Flying Circus" (Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μοντυ Πάιθονς)που "σπάει" όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης στην Αγγλία (στην Αμερική μόνο δεν πήγε το ιπτάμενο τσίρκο λόγω της ...χαμηλής υποστάθμης της νοημοσύνης των ...υπερατλαντικών κατοίκων που αδυνατούσαν να καταλάβουν το χιούμορ τους) αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και...λίγο από Ελλάδα). Δημιουργοί επίσης των ταινιών "Το Αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης", "Ενας Προφήτης μα τί...Προφήτης", "Το νόημα της Ζωής" κλπ, ταινίες που έσπασαν ταμεία όπου κι αν προβλήθηκαν και θεωρούνται, ακόμη και σήμερα, αξεπέραστες.

Αυτοί λοιπόν, οι ...αυθεντικοί τρελλοί, με το ανατρεπτικό χιούμορ και την ...εξωπραγματική εξυπνάδα και ευστροφία πνεύματος, ΣΤΙΛΙΤΕΥΣΑΝ μέσω της εκπομπής τους "Το Ιπτάμενο Τσίρκο" αυτό που σε όλη την Ευρώπη ήταν ...πασίγνωστο. Το μίσος των Γερμανών εναντίον των Ελλήνων και βρήκαν όχι μόνο τον κατάλληλο τρόπο να το εκφράσουν οπτικά, αλλά και να αποδώσουν επ' ακριβώς τα του Καίσαρος τω ...Καίσαρι, βάζοντας μια και καλή τα πράγματα στη...σωστή τους θέση και σειρά.

Τοποθέτησαν λοιπόν, αυτόν τον ...προαιώνιο αγώνα επικράτησης στην Ευρώπη, μέσω ενός...ποδοσφαιρικού (!) αγώνα και μάλιστα στην έδρα των Γερμανών και στο ...νεόκτιστο αθλητικό κόσμημά τους, το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, ενός ποδοσφαιρικού αγώνα που θα συμμετείχαν όχι πλέον ποδοσφαιριστές, αλλά ...το αφαν κατέ της διανόησης των δύο λαών! Η ενδεκάδα που ...κατεβάζουν οι Ελληνες, είναι και το βαρύ πυροβολικό της ...παγκόσμιας διανόησης, αν θεωρήσουμε οτι απο αυτούς ξεκίνησε και ο παγκόσμιος διαφωτισμός. Απ την άλλη, οι Γερμανοί κατεβάζουν ό,τι πιο σπουδαίο διέθεταν, αλλά και για να ...μπορέσουν να κάμψουν την πασιφανή ανωτερότητα των Ελλήνων, προσθέτουν στην ...ενδεκάδα τους και ...τα δύο ποδοσφαιρικά τους "κανόνια", τους Μπεκενπάουερ και Τζάσπερς, μιας και ...απο μόνοι τους οι ...φιλόσοφοι θα μπορούσαν και να χάσουν τη..μπάλλα! Παντελώς ...ανυπάκουοι σε όποια κινηματογραφική συμβατότητα, "περνάνε" με άνεση οποιοδήποτε μήνυμα θέλουν αφήνοντας τον θεατή πρώτα με το στόμα ορθάνοιχτο και μετά (αφού ο εγκέφαλός του επεξεργαστεί αυτό που βλέπει και ακούει) ξεσπά σε αβίαστο γέλιο μέχρι...δακρύων! 

Ενα απίστευτο σκέτς απο τους μάγους της σάτυρας, με εκπληκτικές κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις, λέει τόσα πολλά μέσα σε πέντε λεπτά, όσα δεν θα μπορούσε ποτέ να αναφέρει και ο πιό περισπούδαστος διανοητής για το θέμα αυτό!

Απολαύστε τους, σε αυτό το πραγματικό ντελίριο βαθυστόχαστης σάτιρας και γέλιου, που ανακάλυψα εντελώς τυχαία χτές το βράδυ, ψάχνοντας να βρώ παλιές εκπομπές των Παιθονς και πέτυχα το...χρυσάφι τους! Ενα σκέτς, που θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει και προφητικό, μιας και σε λίγες μέρες διεξάγεται ένας άλλος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ελλάδας. Ενας αγώνας, που εκτός απο το τρόπαιο του κυπέλλου του πρωταθλητή Ευρώπης, είναι και αγώνας γοήτρου, μια απάντηση στη Μερκελ και την παρέα της, δείχνοντας το "πώς αγωνίζονται οι Ελληνες και τι ιδανικά εκπροσωπούν"





ΠΗΓΗ...http://logioshermes.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...