Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΠΕΗ !!!


poutses

Πάμπολλα σπίτια σε επαρχιακές πόλεις της χώρας Μπουτάν της Νότιας Ασίας (ανατολικά των Ιμαλάϊων), έχουν τους τοίχους τους διακοσμημένους με καλλιτεχνικότατες ζωγραφιές από γιγαντιαία πέη!

 Ω,ναι.


πουτσες

πουτσες



Ποιά είναι όμως η εξήγηση του αλλόκοτου αυτού εθίμου;

Η ιδέα της διακόσμησης σπιτιών με φαλλικά σύμβολα προήλθε από έναν ιδιόρρυθμο αλλά δημοφιλή βουδιστή μοναχό που έζησε τον 15-16ο αιώνα, και ο οποίος υιοθέτησε βλάσφημες -κατά πολλούς- και ανορθόδοξες μεθόδους για την διδασκαλία του Βουδισμού.

πουτσες

Μεγάλος οπαδός των γυναικών και του κρασιού, ο μοναχός Drukpa Kunley (επίσης γνωστός και ως "Τρελός Άγιος»), πίστευε ότι τα φαλλικά σύμβολα κρατούν  μακριά το κακό και τα κακόβουλα κουτσομπολιά.

πουτσες

Φυσικά, πολλοί από τους οπαδούς του διακόσμησαν τα σπίτια τους με ζωγραφισμένα πέη. Η πρακτική αυτή γρήγορα εξαπλώθηκε, και έγινε μέρος της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού του Μπουτάν.

πουτσες

Όμως, ενώ η ιστορία του περίεργου αυτού εθίμου φαίνεται να έχει τις ρίζες της στον μοναχό Drukpa Kunleyοι μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Σπουδών του Μπουτάν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο φαλλόςήταν ανέκαθεν ένα αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης Bon,

μιας ανορθόδοξης μορφής θρησκείας που επικρατούσε στην περιοχή πολύπριν γίνει ο Βουδισμός επίσημη θρησκεία του Μπουτάν!

Όπως και να χει, WTF?!

πουτσες

πουτσες



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...