Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΑΦΡΟΥ "66" ΣΕ ΠΕΛΛΑ - ΗΜΑΘΙΑ




Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας, Μακεδονίας και Θράκης και Εσωτερικών

Θέμα : Μόλυνση της Τάφρου 66 που διασχίζει τις Περιφ. Ενότητες Πέλλας και Ημαθίας.

Για μια ακόμη χρονιά σοβαρό πρόβλημα προκύπτει για το περιβάλλον, τους υδάτινους πόρους και την υγεία των ανθρώπων, ιδιαίτερα από την ανεξέλεγκτη ρίψη των ανεπεξέργαστων αποβλήτων των εργοστασίων μεταποίησης ροδάκινου στην Tάφρο 66 των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας, παρότι διαθέτουν βιολογικούς καθαρισμούς. 
Η αυθαιρεσία αυτή συνιστά χρόνιο περιβαλλοντικό έγκλημα καθώς τα νεκρά ψάρια ανέρχονται σε χιλιάδες, το νερό της τάφρου μολύνεται και η δυσοσμία είναι αφόρητη. Τα νερά της Τάφρου 66 χύνονται στον Αλιάκμονα, πηγή υδροδότησης της πόλης της Θεσσαλονίκης και καταλήγουν στο Δέλτα Αλιάκμονα-Αξιού (περιοχή προστατευόμενη από την Συνθήκη Ραμσάρ) επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη μόλυνση του Θερμαϊκού Κόλπου. Επιπλέον, από τα νερά αυτά γίνεται η άρδευση των χωραφιών της ευρύτερης περιοχής με αρνητικές επιπτώσεις στην κτηνοτροφία και μέσω της διατροφικής αλυσίδας στον άνθρωπο και την δημόσια υγεία. 
Να σημειωθεί ότι η ρύπανση του καναλιού από τις βιομηχανίες της περιοχής εκδηλώνεται με τα ίδια αποτελέσματα κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, χωρίς οι αρμόδιες αρχές (Κυβερνήσεις, Περιφέρεια, Δήμοι) να παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος παρά τις συνεχείς υποσχέσεις που δίνουν.
Θεωρώντας ότι το νερό αποτελεί φυσικό πόρο που ανήκει στο λαό, είναι απαραίτητα τα μέτρα προστασίας του με βάση τις λαϊκές ανάγκες

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί :
Τι μέτρα πρόκειται να  πάρει   η  κυβέρνηση  για να σταματήσει η αυθαιρεσία των βιομηχάνων και να υποχρεωθούν όσες βιομηχανίες δεν έχουν, να φτιάξουν μονάδες επεξεργασίας των λυμάτων τους και να ελέγχονται για τη λειτουργία αυτών των μονάδων. 
Τι μέτρα θα λάβει για τον καθαρισμό της κοίτης της Τάφρου 66
Τι μέτρα θα λάβει για την προστασία της υγείας κατοίκων της Θεσσαλονίκης που πρόκειται να υδροδοτηθούν από τον Αλιάκμονα. 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...