Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.


Το σοκαριστικό σποτ των αρχαιολόγων που κόπηκε από την τηλεόραση (video)
Εμβρόντητα και άλαλα άφησε τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη το βράδυ ένα σποτάκι, παραγωγής του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το οποίο υποτίθεται πως διαμαρτύρεται για τις περικοπές....
που γίνονται στον πολιτισμό εξ αιτίας του ΔΝΤ χρησιμοποιώντας όμως επιχειρήματα, που διασύρουν τη χώρα και την παραδίδουν ως βορά σε κάθε κακοπροαίρετο σχολιαστή.
Για την ακρίβεια στο φιλμάκι που γυρίστηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζεται _αλληγορικά υποτίθεται _ η απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού και εν συνεχεία η κλοπή ενός τεράστιου αγάλματος, της Φρασίκλειας συγκεκριμένα. Αμεση η παραπομπή δηλαδή στις κλοπές μουσείων. Όπως παραδέχθηκε άλλωστε η πρόεδρος του ΣΕΑ κυρία Δέσποινα Κουτσούμπα η έμπνευση του θέματος προήλθε μετά από την ληστεία στην Ολυμπία!

Το γεγονός όμως, ότι η μικρή ιστορία που αναπτύσσεται στο σποτ δημιουργεί στον θεατή πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες φύλαξης των αρχαιοτήτων στα μουσεία αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύει μία επίσκεψη σε αυτά αποτρέποντας έτσι το κοινό να τα επισκεφθεί, προκάλεσε την μήνη των μελών του ΚΑΣ. Σε μία εποχή, που η χώρα αντιμετωπίζεται αρνητικά διεθνώς, μία τέτοια εικόνα μοιάζει σαν τροφή στα θηρία.
Όπως έγινε γνωστό πάντως για την παραγωγή του σποτ υπήρξε οριακή πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (7 υπέρ, 6 κατά και δύο λευκά). Αντίθετα, ομόφωνα, πλην μιας ψήφου, της γενικής διευθύντριας Αρχαιοτήτων κυρίας Μαρίας Βλαζάκη απορρίφθηκε το αίτημα για την επίσημη προβολή του στην τηλεόραση.

Προς υπεράσπισή του η πρόεδρος του ΣΕΑ ανέφερε στο Συμβούλιο, ότι πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό έργο που έχει στόχο την κινητοποίηση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, έχουμε εμείς», λέει το μήνυμα που θέλει να προβάλλει ο ΣΕΑ, μόνον που τελικά το αποτέλεσμα είναι μία τεράστια παραφωνία.






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...