Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ?


Το φθινόπωρο δείχνει να έχει μπει. Ήδη ο καιρός είναι μουντός, με συννεφιά, που και που βρέχει, ενώ ταυτόχρονα οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε επίπεδα άνω των 25 βαθμών. Ζέστη λοιπόν, μουντάδα, και υγρασία. Επηρεάζουν όλα αυτά και μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, ή έστω να νιώθουμε το κεφάλι μας βαρύ;...
Πολλά είναι τα αίτια των πονοκεφάλων που καταγράφουν οι επιστήμονες. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι οι απότομες μεταβολές του καιρού όπως αυτές που γίνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας αλλά και το στρες ή η κακή διατροφή.
Ειδικότερα, οι κυριότεροι παράγοντες είναι: Το άγχος και το στρες στο οποίο αποδίδεται από Αμερικανούς ερευνητές το 80% των περιπτώσεων ημικρανίας σε ενήλικες. Οι καιρικές μεταβολές είναι ιδιαίτερα εμφανείς αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Την περίοδο που αλλάζει ο καιρός είναι πιο συχνές οι ημικρανίες εξαιτίας της αλλαγής στις βαρομετρικές πιέσεις σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικού Neurology.
Όμως σημαντικό ρόλο στον πονοκέφαλο φαίνεται ότι παίζει και η έλλειψη ύπνου καθώς μένει σε χαμηλά επίπεδα η σεροτονίνη που είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου. Χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης εμπλέκονται στην εμφάνιση κατάθλιψης. Η σεροτονίνη είναι επίσης η χημική ουσία που ηρεμεί το σώμα μας. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...