Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΡΙΝΟΚΕΡΩΝ.


Η σφαγή των ρινόκερων

Φωτογραφίες ντροπής με τα άτυχα ζώα

Ακόμα τέσσερις ρινόκεροι σφαγιάστηκαν για το κέρατό τους σε καταφύγιο στη Νότια Αφρική, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα. Οι θλιβερές φωτογραφίες δείχνουν τα άτυχα ζώα να κείτονται το ένα κοντά στο άλλο στο καταφύγιο Lalibela, ενώ οι ειδικοί εξετάζουν ό,τι απέμεινε. 

Πιστεύεται πως οι ρινόκεροι- ένα 28χρονο θηλυκό, ένα 8χρονο θηλυκό που εγκυμονούσε και δύο αρσενικά 3 και 8 ετών- ακινητοποιήθηκαν με δηλητηριασμένα βέλη πριν το κέρατό τους αφαιρεθεί χειρουργικά. 








Η εξολόθρευση των τεσσάρων ρινόκερων προκάλεσε οργή. Ήδη περισσότερα από 400 ζώα έχουν βρεθεί νεκρά στη χώρα από τις αρχές του έτους, όλα σε ιδιωτικά καταφύγια κάτι που προκαλεί εντύπωση καθώς συνήθως σε αυτά η ασφάλεια είναι καλύτερη απ’ ό,τι στα κρατικά πάρκα. 

Τα τέσσερα νεκρά ζώα εντοπίστηκαν την ίδια εβδομάδα που άλλοι τέσσερις ρινόκεροι βρέθηκαν πυροβολημένοι και ακρωτηριασμένοι στην Ινδία. 

Δύο από τα ζώα υπέκυψαν, ανάμεσά τους ένα θηλυκό που βρέθηκε φρικτά ακρωτηριασμένο και ζωντανό (!) στο εθνικό πάρκο Kaziranga. 

Οι κτηνίατροι έδωσαν μάχη για να τη σώσουν αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. 

Η εικόνα της να κείτεται στο έδαφος χτυπημένη και φρικτά κατακρεουργημένη προκάλεσε οργή στην Ινδία, ειδικά στο κρατίδιο Assam όπου βρέθηκαν τα τέσσερα ζώα, το οποίο αποτελεί στέγη για το μεγαλύτερο πληθυσμό του σπάνιου είδους. 

Η εικόνα του ρινόκερου που αιμορραγούσε με το κέρατο ακρωτηριασμένο και το κεφάλι της κομμένο μέχρι το αυτί της προβλήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 




Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο Assam προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες που ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αλλά και πολλά ζώα να αναζητήσουν καταφύγιο σε υψηλότερα σημεία. 

Μεταξύ άλλων πλημμύρισε και το πάρκο Kaziranga με αποτέλεσμα ο ρινόκερος να το εγκαταλείψει περνώντας σε περιοχή όπου οι φύλακες έχασαν τα ίχνη του. Εκεί πυροβολήθηκε από λαθροκυνηγούς που τον ακρωτηρίασαν ενώ ήταν ακόμα ζωντανός… 

Σήμερα οι φύλακες σε άλλη περιοχή του Assam προσπαθούσαν να πιάσουν έναν άλλο ρινόκερο που βρέθηκε πυροβολημένος και ακρωτηριασμένος ενώ άλλα δύο άτυχα ζώα βρέθηκαν νεκρά έπειτα από επίθεση λαθροκυνηγών. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...