Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

THEREMIN: ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ!




Το Theremin είναι ένα μουσικό όργανο που παράγει ηλεκτρονικούς ήχους δίχως την φυσική επαφή του χεριού με αυτό. Η αρχική του ονομασία ήταν etherphone (αιθερόφωνο) και θεωρείται ο προπομπός του συνθεσάιζερ.
Αποτελείται από τον κυρίως κορμό & δύο κεραίες και πρωτοκατασκευάστηκε το 1919 (!). Η παραγωγή του ήχου γίνεται από την κίνηση των χεριών τριγύρω από το όργανο, επηρεάζοντας την εκπομπή σημάτων των κεραιών που η μία ελέγχει την ένταση και η άλλη την συχνότητα του ήχου.
  
To Theremin και ο κατασκευαστής του:



Είχα πλήρη άγνοια αυτού του μουσικού οργάνου, ως που τελείως τυχαία την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκα στο Public Theatre όπου η Theremin Society της Νέας Υόρκης είχε οργανώσει ένα μικρό φεστιβάλ. Eκεί οι φίλοι του theremin βρέθηκαν για να ακούσουν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με αυτό.
 Οι καλλιτέχνες (maestros) παίξανε κυρίως σόλο, πειραματική μουσική, και κατάφεραν να παράγουν τελείως διαφορετικούς ήχους μέσω του ίδιου μουσικού οργάνου με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Ο ήχος έμοιαζε την μία με φωνή σοπράνου, την άλλη σαν ήχος της φύσης και φυσικά άλλες φορές σαν ηλεκτρονικός ήχος και όλο αυτό παντρευόταν με διάφορα είδη μουσικής όπως κλασική, σύγχρονη, μιούζικαλ και άλλα. 

  
Η αγαπημένη μου συμμετοχή:





Dorit Chrysler NY Theremin Society 20.09.2012


Και μια άλλη σπουδαία καλλιτέχνης του theremin:






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...