Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ.



  ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση - παρουσίαση για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της έδρας του Δήμου με θέμα <<Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών>>, την Τετάρτη 10/10/2012 στο Ξενιτίδειο πνευματικό κέντρο, στα πλαίσια των δράσεων που πραγματοποιεί το τμήμα Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κύριος Καραγώγος Ιωάννης, υπεύθυνος Βορείου Ελλάδος της εταιρείας Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την διαδικασία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών μέσα και από ένα ενημερωτικό φιλμάκι. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κύριος Πασόης Δημήτριος και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πέλλας κύριος Αδαμίδης Δημήτριος. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τον κύριο Καραγώγο Ιωάννη για την ομιλία του, τον αναπληρωτή προϊστάμενο του τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου μας κύριο Ιατρίδη Γεώργιο για την ιδέα και πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της Αριδαίας, για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Ο χαιρετισμός του Δημάρχου:

Αγαπητά μου παιδιά,
Πριν λίγο καιρό διάβασα στο ιντερνέτ, κάτι που έγραψε ένα  κορίτσι 10 ετών, για ένα πρόγραμμα που λέγετε “Συμβουλές στους μεγάλους”
Αλκμήνη την λένε τη μικρή και απαντούσε στην ερώτηση “Πως και γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον;”
Έγραφε: «Το περιβάλλον το προστατεύουμε, πρώτον για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας. Δεύτερον για το δικό μας καλύτερο μέλλον. Τρίτον για τα φυτά, για τα πτηνά, για τα θαλασσινά και για τα ζώα υπό εξαφάνιση».
Πρώτα – πρώτα έγραφε «για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας» δηλαδή εμείς οι μεγάλοι, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύουμε το περιβάλλον, πρώτα από όλα για εσάς τα παιδιά.
Όμως,  οι άνθρωποι για χρόνια ολόκληρα δεν σκέφτηκαν ότι, όλα αυτά που κάνουν, κάποτε θα γυρίσουν εναντίον τους. Ότι, η φύση θα εκδικηθεί.
Και δυστυχώς αυτή την εκδίκηση θα την υποφέρουν οι επόμενες γενεές, τα παιδιά τους τα ίδια, δηλαδή τα παιδιά της ηλικίας σας.

Γι’ αυτό ακούτε για την υπερθέρμανση του πλανήτη, για την τρύπα του όζοντος, για την ρύπανση του περιβάλλοντος, για ζώα που εξαφανίστηκαν, για δάση που καταστράφηκαν. Εάν οι μεγάλοι δεν έβλαπταν τη φύση, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά και σίγουρα καλύτερα.
Ξέρω ότι ακούτε και συζητάτε για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ανακύκλωση. Και είμαι σίγουρος ότι αγαπάτε και προστατεύετε τη φύση,  περισσότερο από πολλούς μεγάλους.
Δεν θα σας πω για τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης γιατί πιστεύω, παρ’ όλο που σας λένε μικρούς, ότι μπορείτε όχι μόνο να δώσετε συμβουλές στους μεγαλύτερους για το πώς να προστατεύουν το περιβάλλον αλλά ότι πολύ σύντομα θα είστε έτοιμοι να αναλάβετε την περιβαλλοντική προστασία του τόπου μας.
Γι’ αυτό τον άλλο μήνα θα επισκεφτώ τα σχολεία σας για να μου δώσετε τις δικές σας προτάσεις και ιδέες για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ανακύκλωση. Και ίσως χρειαστεί ο δήμος να σας αναθέσει να κάνετε μερικά μαθήματα σε κάποιους μεγάλους που δεν έχουν μάθει ακόμη τη μεγάλη αξία της ανακύκλωσης.
Να’ στε καλά, και να δώσετε σημασία σε αυτά που θα ακούσετε σήμερα, για να μπορείτε να προστατεύεται ακόμη καλύτερα τη φύση.   



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...