Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ.

Ελιές τσακιστέςΝοστιμότατες ελιές, φτιαγμένες από τα χεράκια σας, τραγανές και αρωματικές, οι τσακιστές ελιές γίνονται εύκολα στο σπίτι. 


Προετοιμασία: 20 λεπτά και ο χρόνος για το ξεπίκρισμα και αλάτισμα | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 22 λεπτά και ο χρόνος για το ξεπίκρισμα και αλάτισμα 
Συνταγή για: 1 κιλό ελιές 
Διατροφικά στοιχεία για 100 γρ.
Θερμίδες: 145 θερμίδες | Λιπαρά: 15 γρ.



Υλικά συνταγής: 
Πράσινες γερές ελιές1 κιλό (προτιμήστε μικρές ελιές) 
Νερό1 λίτρο 
Χοντρό αλάτι100 γρ. 
Λεμόνι1 μεγάλο (το χυμό) 
Μάραθο3 - 4 κλαδάκια (προαιρετικά) 

Οδηγίες: 
1. Πλένετε τις ελιές. Βάζετε λίγες - λίγες σε σακούλα και τις χτυπάτε με ένα σφυράκι να σπάσουν (όχι πολύ δυνατά, για να μην διαλυθούν).
2. Ξεπλένετε τις τσακισμένες ελιές με χλιαρό νερό και τις βάζετε σε δοχείο με μπόλικο νερό, να τις σκεπάζει, για 2 μέρες, να ξεπικρίσουν. Αυτές τις 2 μέρες, αλλάζετε το νερό τακτικά.
3. Λιώνετε το αλάτι στο 1 λίτρο νερό. Βάζετε τις ελιές στο δοχείο που θα τις φυλάξετε, μαζί με το μάραθο. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και την άρμη.
4. Κλείνετε και φυλάτε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, μέχρι να ετοιμαστούν (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της ελιάς, μπορείτε από καιρό σε καιρό να δοκιμάζετε για να δείτε πότε θα είναι έτοιμες) 




ΠΗΓΗ...http://www.radicio.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...