Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012



Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριδαίας.
 Από 17/12/2012 έως 6/1/2013. Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 και 16:00-20:00.
Για 21 ημέρες, ελάτε να μοιραστούμε στιγμές παιχνιδιού δημιουργίας, χαράς και διασκέδασης στην κεντρική πλατεία Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας.
Τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και το παγοδρόμιο έρχονται να προσθέσουν γιορτινό χρώμα στη διάθεση των επισκεπτών και να αποτελέσουν  σημείο αναφοράς στις φετινές γιορτές.
Κάθε μέρα σας περιμένει και μια διαφορετική εκδήλωση στην Αριδαία και μια διαφορετική δράση στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια.
Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη: συνομιλούμε με τον Άγιο Βασίλη και βγαίνουμε φωτογραφίες.
Στο Σπίτι των Κατασκευών: ετοιμάζουμε γράμματα, ευχές και κάρτες, ταξιδεύουμε με παραμύθια και ζωγραφίζουμε.
Κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι έμποροι της Αλμωπίας θα εκθέτουν τα προϊόντα τους στα ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012
 Ώρα: 20:00 μ.μ.: Βραδιά Χορού από τον πολιτιστικό σύλλογο /Κέντρο Τεχνών "Εν Χορώ" στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο. Είσοδος 4€.

Δευτέρα 17  Δεκεμβρίου 2012
Ώρα 17:30 μ.μ.: Επίσημη έναρξη χριστουγεννιάτικης πλατείας στην Αριδαία. 
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αλμωπίας.
 Ο Άγιος Βασίλης καλωσορίζει με γλυκά και ζαχαρωτά  τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της χριστουγεννιάτικης πλατείας. 
Ώρα 18.30 μ.μ.: Ξενιτίδειο Πνευματικό κέντρο.
 Μουσικό παραμύθι "Μια πρωτοχρονιά διαφορετική από τις άλλες" από τους μαθητές του Ωδείου Αριδαίας. Είσοδος ελεύθερη.


Τρίτη 18  Δεκεμβρίου 2012
 Ώρα 18:00 μ.μ.: Θέατρο Σκιών στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο.
Θα παρουσιαστεί ένα χριστουγεννιάτικο έργο από τον Γιάννη Παπαδόπουλου με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη και την παρέα του. Είσοδος ελεύθερη.


Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012
 Ώρα 19.00 μ.μ.: Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο: Ο Δήμος Αλμωπίας καλεί όλα τα παιδιά από 3-12 ετών σε X-mas party θεατρικό παιχνίδι με την freak@della και την ομάδα fauves της κ. Αλεξάκη.
 Είσοδος ελεύθερη.


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012
 Ώρα 18.00 μ.μ.: Παραδοσιακή βραδιά από το συγκρότημα Prima Vista Balkan με άφθονο κρασί και πολλά εδέσματα από τους εμπόρους της Αλμωπίας στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία.
Ώρα 19.00μ.μ.: Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από τη Σερραϊκή Χορωδία στον Ιερό  Ναό Αγίου Αθανασίου της Τοπικής Κοινότητας Αψάλου.


Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012
 Ώρα 17.00 μ.μ. : Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Αριδαίας η ομάδα Θεάματος Tsirkolino διασκεδάζει τους μικρούς μας φίλους με τα ξωτικά που κάνουν face painting, τα καλικαντζαράκια που φτιάχνουν μπαλονοκατασκευές, τον ξυλοπόδαρο που μοιράζει καραμέλες και ζαχαρωτά, τον ταχυδακτυλουργό με τα όμορφα τρικ και πολλά άλλα μουσικοκινητικά παιχνίδια.
Είσοδος ελεύθερη. 
Ώρα 20.00 μ.μ.:  Οι Silent Commitment και οι Half price blues band έρχονται στη Χριστουγεννιάτικη πλατεία της Αριδαίας για να μας διασκεδάσουν.


Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012
 Ώρα 19.00 μ.μ.: Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο: Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τους μαθητές του Ωδείου Αριδαίας. Είσοδος ελεύθερη.


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2012
Γιορτινές φωτιές θα ανάψουν το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου στις τοπικές κοινότητες Γαρεφίου, Λουτρακίου, Λυκοστόμου, Αρχαγγέλου, Δωροθέα, Φιλώτειας, Σωσάνδρας, Περίκλειας, Υδραίας, Βορεινού, σύμφωνα με το έθιμο «Κόλντα Μπάμπω». 


Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012
 Ώρα 11.00 π.μ.: Καλεσμένοι όλοι στο χριστουγεννιάτικο party του Life 92.6 σε μουσική επιμέλεια του Αλέξη Καραγιοβαννίδη και παρουσίαση της Σοφίας Κεχαγιά.
Ώρα 17.00 μ.μ.: Η Δημοτική χορωδία Αλμωπίας και η Χορωδία Πολυκάρπης ψέλνουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στις κεντρικές οδούς της Αριδαίας  και καταλήγουν στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία.
Εθελοντές μοιράζουν γιορτινά γλυκά στους επισκέπτες της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας.


Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012
Ώρα 12 μ.μ: Παραδοσιακοί Χοροί από τα χορευτικά τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας και του Συλλόγου  Αλησμόνητες Πατρίδες. 


Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012
Ώρα 11π.μ.-2μ.μ: Μαθήματα ζωγραφικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τέχνης Πολύκλειτο στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία.


Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012
 Ώρα 19.00 μ.μ.: Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο: Η μαγεία του Γεωργιανού Μπαλέτου.
Το   συγκρότημα παραδοσιακών ρωσικών χορών "η Γεωργία", γνωστό για τα πολύ όμορφα κοστούμια, αλλά και για τη δεξιότητα και εκφραστικότητα των χορευτών του, αναβιώνει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και μας ταξιδεύει με τη μουσική και το χορό του στα αριστουργήματα  της λαϊκής ρωσικής τέχνης. 

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012
Το έθιμο «Σούρβα» αναβιώνει στην Τοπική Κοινότητα Όρμας. Φωτιά θα ανάψει στην κεντρική πλατεία του χωριού.

 Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012
Το έθιμο «Σούρβα» αναβιώνει στην Δημοτική κοινότητα Αριδαίας στην περιοχή "Τσιφλίκι" και στις Τοπικές Κοινότητες Θεοδωρακίου, Περίκλειας (Λαγκαδιά) και Προμάχων. 

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013
Χορευτικές εκδηλώσεις στις τοπικές κοινότητες Πολυκάρπης και Μεγαπλατάνου. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...