Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.



Για άλλη μια φορά η επαρχία Αλμωπίας βρίσκεται σε υποβάθμιση.
Παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις για την έλευση της νέας εποχής στα τηλεοπτικά δρώμενα, με την κατάργηση των αναλογικών εκπομπών και το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή, η επαρχία μας θα παραμείνει στην παλιά παρωχημένη τεχνολογία των αναλογικών εκπομπών, έρμαιο των καιρικών συνθηκών και των διαρκών διακοπών.
Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Καρατζόβας θα νιώσουν το ηχηρό ράπισμα των αρχών κατάμουτρα.
Για άλλη μια φορά θα επιβεβαιωθεί η πεποίθησή τους , ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Και για άλλη μια φορά η Αλμωπία  θα υποδεχτεί τους πολιτικούς άρχοντες, οι οποίοι χαϊδεύοντας τα αυτιά τους με τα γνωστά και τετριμμένα λόγια.."εσείς που φυλάτε Θερμοπύλες...ήρωες των συνόρων...η καρδιά της  Ελλάδας  χτυπάει εδώ στην Αλμωπία...", θα κλείσει τα μάτια και έχοντας τονωμένο το πατριωτικό συναίσθημα, θα πάει να κοιμηθεί παρακολουθώντας τα "χιονισμένα" τηλεοπτικά κανάλια.
Καληνύχτα!!!


Η ψηφιακή εποχή για την επίγεια τηλεόραση στην Π.Ε. Πέλλας από 14 Δεκεμβρίου.
Θ. Θεοδωρίδης: «Η ψηφιακή εποχή είναι γεγονός για την Πέλλα» 


Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2691/Β΄/4-10-2012) των Υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από τις 03:00 πρωινή της 14ης Δεκεμβρίου 2012, διακόπτεται η εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο ψηφιακής εκπομπής «Χορτιάτης» της Θεσσαλονίκης. Ως εκ τούτου, μετά τη διακοπή του αναλογικού σήματος όλοι οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα πρέπει να επανασυντονίσουν τις συσκευές τους – τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές - ώστε να παρακολουθούν από εδώ και στο εξής όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά.

Η νέα, ψηφιακή εποχή για τα τηλεοπτικά κανάλια και την ελληνική τηλεόραση δίνει τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθούν, χωρίς συνδρομή, τηλεοπτικά προγράμματα με εξαιρετικό σήμα και  άριστη ποιότητα εικόνας και ήχου. Ακόμη, ο τηλεθεατής θα έχει περισσότερες επιλογές καναλιών, τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV) καθώς και νέες διαδραστικές υπηρεσίες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς μέσω των συχνοτήτων εκπομπής οι οποίες είναι οι εξής: 25 (506 MHz) ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV & 29 (538 MHz) MEGA, ΣΚΑΪ, STAR.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η ψηφιακή εποχή είναι γεγονός πλέον για την Πέλλα μέσω της μετάβασης από την αναλογική στη ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Οι κάτοικοι της Π.Ε. Πέλλας από την Παρασκευή θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν νέες ποιοτικές υπηρεσίες στον τηλεοπτικό τους δέκτη. Η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα όλων μας διευκολύνει και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην επίλυση των αναγκών μας. Για το θέμα του ψηφιακού σήματος άλλωστε, διενεργήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το προηγούμενο διάστημα όπου συζητήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για την ομαλή μετάβαση όλων των περιοχών της Πέλλας στη νέα, ψηφιακή εποχή. Από την πλευρά μας είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο, τους τεχνικούς αλλά και τα στελέχη της εταιρείας που έχει αναλάβει τη μετάδοση ψηφιακού σήματος ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν προβλήματα και δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στην Π.Ε. Πέλλας. Εύχομαι καλή αρχή και ευχάριστη παρακολούθηση».

Να σημειωθεί ότι όλοι οι πολίτες της Π.Ε. Πέλλας που θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες με την εγκατάσταση του αποκωδικοποιητή, το χειρισμό και χρειαστούν   πρόσθετες τεχνικές λεπτομέρειες μπορούν να επισκεφτούν τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας & Τηλεόρασης  (Ε.Ρ.Τ.) www.ert.gr και πιο συγκεκριμένα στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.ert.gr/news-politismos/item/25874-Diakoph-apo-14-12-ths-analogikhs-ekpomphs-ths-ERT-apo-ton-Chortiath όπου και υπάρχουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...