Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 365 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας, στην τακτική του συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου 2012, εκφράζει τα παρακάτω:

Η άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας πρόκειται να γίνει πιο δραματική, μετά και από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Η κεντρική εξουσία εξακολουθεί να κωφεύει στις εκκλήσεις των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις αμεσότερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης με τις αλλεπάλληλες περικοπές των τακτικών χρηματοδοτήσεων. Ταυτόχρονα, η κατάσταση της επείγουσας ανάγκης στην οποία βρίσκονται όλοι οι δήμοι της χώρας αποκλείουν κάθε προσπάθεια προς αναπτυξιακό προσανατολισμό. Η καθημερινότητα του δημότη αλλάζει συνεχώς προς το χειρότερο, και οι Δήμοι αποτελούν την εύκολη λύση μετακύλησης της ευθύνης για την κατάσταση αυτή. Η ίδρυση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ που προβλέπεται στο νέο νόμο, είναι μια σαφής πράξη προς την παραπάνω κατεύθυνση: καταλύεται η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συστήνεται μια απαράδεκτη επιτροπεία που αντίκειται στις συνταγματικές διατάξεις στοχεύοντας στην απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Την ίδια στιγμή, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 θεσμοθετεί την υπεξαίρεση των πόρων της Αυτοδιοίκησης και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση των Δήμων. Οι προσδοκίες όλων μας για το μεταρρυθμιστικό ρόλο του Καλλικράτη διαψεύδονται μόλις το δεύτερο έτος λειτουργίας των καλλικρατικών δήμων. Αντί της αναμόρφωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ενίσχυσής του πολλαπλού της ρόλου ως πολιτική εξουσία με τη μεγαλύτερη εγγύτητα προς τον πολίτη, επιλέγεται η υποβάθμιση και η απαξίωση της, αφού όχι μόνο δεν αποδίδονται τα παρακρατηθέντα των προηγουμένων ετών αλλά επιπλέον αφαιρούνται 1,738 δις. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό αυτό τα έσοδα από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Το παραπάνω γεγονός θα ερμηνευθεί ως μια κατάσταση που ολοένα θα δυσχεραίνει, οδηγώντας σε αδιέξοδα την τοπική αυτοδιοίκηση.
 Σε συνέχεια όλων των παραπάνω και έχοντας συναίσθηση του κρίσιμου ρόλου των εκφραστών της τοπικής κοινωνίας της Αλμωπίας:
-Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πολιτική που κορυφώθηκε με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, η οποία έχει δραματικές συνέπειες στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκφράζει την επιμονή της κεντρικής εξουσίας στην αποδυνάμωση των Δήμων ως λύση στο πολυσύνθετο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.
- Αρνούμαστε τη σιωπηλή συμμετοχή στον εκφυλισμό του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
- Δηλώνουμε την ετοιμότητά μας για τη συμμετοχή σε δραστικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, με κορύφωση την πιθανή ομαδική υποβολή παραιτήσεων των 365 Δημάρχων και όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας, μετά το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 3 Δεκεμβρίου 2012.

3 σχόλια :

Μια Διόρθωση αγαπητό ιστολόγιο. Οι δήμοι είναι συνολικά 325.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ !!! 2 ΧΡΟΝΙΑ 0 ΕΡΓΑ !!! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ...

" Δηλώνουμε την ετοιμότητά μας για τη συμμετοχή σε δραστικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, με κορύφωση την πιθανή ομαδική υποβολή παραιτήσεων των 365 Δημάρχων και όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας, μετά το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 3 Δεκεμβρίου 2012."
ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...