Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Όλοι γνωρίζουμε την πολύ αρνητική οικονομική κατάσταση των δήμων στην Ελλάδα. 
Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, αυτοί η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη, δραματική μπορούμε να πούμε χωρίς καμία υπερβολή.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΚΕΔΕ έχει επισημάνει με κάθε τρόπο αλλά και με κάθε λεπτομέρεια το πώς δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι δήμοι της χώρας οι οποίοι έχουν δει περικοπές και μόνο περικοπές. Δεν θα μιλήσω για τις αρμοδιότητες που προστέθηκαν στους δήμους (με τον Καλλικράτη) χωρίς να συνοδεύονται με πόρους, παρά μόνο με κουρέματα όλων των πόρων.   
Οι δήμοι έχουν περιέλθει σε μία κατάσταση που είναι βέβαιο ότι αποκλείεται κάθε συμβολή τους στην πολυπόθητη και αναγκαία - για να βγει κάποτε η χώρα από την κρίση -  ανάπτυξη. 
Στο νέο νόμο προβλέπετε η ίδρυση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, το γεγονός αυτό είναι πολύ πιθανό, αν όχι σίγουρο, να καταλύσει την απαραίτητη, αναγκαία και αυτονόητη για μία ευρωπαϊκή χώρα, αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Συγχρόνως έχουμε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 που (μπορούμε να πούμε) θεσμοθετεί (μπορούμε να πούμε) την υπεξαίρεση των πόρων της Αυτοδιοίκησης. 
Ο καταστροφικός αυτός συνδυασμός  του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ με τη θεσμοθετημένη πλέον υπεξαίρεση των πόρων της Αυτοδιοίκησης θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική κατάρρευση των Δήμων.
Η χώρα μας βρίσκεται σε μία κατάσταση όπου θα έπρεπε να συζητείται και να κυριαρχεί στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων του κράτους, η  αναμόρφωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και η ουσιαστική ενίσχυση του σημαντικότατου και πολλαπλού της ρόλου,  αφού είναι η αναμφισβήτητη εξουσία με τη μεγαλύτερη εγγύτητα προς τον πολίτη
Αντί αυτού βλέπουμε και ζούμε μία προσπάθεια υποβάθμισης αλλά  και  απαξίωσή της. Δεν φτάνει που δεν τις αποδίδονται τα παρακρατηθέντα των προηγουμένων χρόνων  αλλά της  αφαιρούνται και  1,738 δις. ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε και τα έσοδα από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Αυτά που ανέφερα, πιστεύω ότι είναι αρκετά για να κινηθούμε και εμείς ως δήμος στην κατεύθυνση της έκφρασης, σε πρώτη φάση, της  δριμείας αντίθεσής μας στην πολιτική που κορυφώθηκε με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Παρακαλώ να ψηφιστεί το ψήφισμα που φέρνουμε στο Δ.Σ και να ετοιμαστούμε για να διατρανώσουμε με κάθε θεμιτό τρόπο την εναντίωση μας στην προσπάθεια απαξίωσης των δήμων, γιατί απλά, η καταστροφή των δήμων σημαίνει και το τέλος της Τ.Α. και το τέλος αυτό θα έχει τεράστιες, γιγαντιαίες αρνητικές  επιπτώσεις στη ζωή όλων των Ελλήνων .

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...