Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ.


 
   Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας, τον κυνηγετικό σύλλογο Αλμωπίας και το Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας "Η Ελπίδα", παρακολουθεί και συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στην αντιμετώπιση της νόσου.

   Για την αποτροπή επέκτασης του μεμονωμένου περιστατικού λύσσας, επισημαίνουμε ότι οι κάτοχοι σκύλων και γατών θα πρέπει να προβούν σε αντιλυσσικό εμβολιασμό των ζώων τους με την επίβλεψη κτηνιάτρου, να τηρούν Βιβλιάριο Υγείας για κάθε ζώο με την υπογραφή του Κτηνιάτρου και την ημερομηνία εμβολιασμού  και να φέρουν το βιβλιάριο  σε κάθε μετακίνηση του ζώου  (π.χ. κυνήγι, εκπαίδευση, περίπατο κλπ).

   Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση. Εκτός του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των σκύλων τους πρέπει να αναφέρουν κάθε ύποπτο περιστατικό ζώων ιδιοκτησίας τους που δαγκώθηκε  από άγριο  σαρκοφάγο, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας και στα αρμόδια αγροτικά κτηνιατρεία.

   Οι κυνηγοί εκτός  από τον υποχρεωτικό  εμβολιασμό των κυνηγετικών σκύλων τους, οφείλουν να αναφέρουν αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές (Κτηνιατρική Υπηρεσία, Δασαρχείο) τυχόν εντοπισμό άγριου σαρκοφάγου ζώου.

   Οι κάτοικοι να αναφέρουν αμέσως στις αρμόδιες αρχές ( Αστυνομία,  Κτηνιατρική Υπηρεσία, Υγειονομικές αρχές), κάθε περίπτωση δαγκώματος σε ανθρώπους ή ζώα.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του στις 20/12/2012, το Υπουργείου Υγείας με θέμα:  Κρούσματα λύσσας στη Βόρεια Ελλάδα, τονίζει: “Προς ενημέρωση του κοινού ότι θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά στις αγροτικές περιοχές, στην έκθεση σε δήγμα (δαγκωνιά) ή επαφή με σίελο, βλεννογόνο ή νευρικό ιστό οποιουδήποτε άγριου ζώου (λύκος, αλεπού, κουνάβι, νυχτερίδα κ.λπ). Σε ότι αφορά τα οικόσιτα ζώα (σκύλος, γάτα, βοοειδή, αιγοπρόβατα, άλογα, χοίροι κ.λπ) ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου, η οποία θα πρέπει να παρακολουθείται τουλάχιστον για 15 ημέρες μετά από ενδεχόμενο δήγμα (δαγκωνιά). Σε όλες τις περιπτώσεις, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στις τοπικές Υγειονομικές αρχές για την παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας.’’

Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια περιορισμού του φαινομένου εντείνει τις προσπάθειες του και προχωράει στον αντιλυσσικό εμβολιασμό των αδέσποτων σκύλων και γατών.

Περισσότερες πληροφορίες για την λύσσα είναι ανηρτημένες στον δικτυακό τόπο του ΚΕΕΛΠΝΟ: www.keelpno.gr . Το κοινό μπορεί να απευθύνεται επίσης στα τηλέφωνα : 

·         Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ : 210-5212000

·         Κέντρο Επιχειρήσεων ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054, 

          e-mail: kepix@keelpno.gr .





Από το Δήμο Αλμωπίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...