Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΝΕΚΡΟ ΝΕΟΓΝΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ


1Νεκρό νεογνό 27 εβδομάδων, εντοπίστηκε σε χαρτοκιβώτιο στα ιατρικά απόβλητα του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού, από υπάλληλο εταιρείας που μαζεύει τα απόβλητα.

Σοκ και φρίκη προκαλεί ανά το παγκύπριο, ο εντοπισμός νεογνού στα σκουπίδια του νοσοκομείου. Χθες το μεσημέρι υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας, καθώς μάζευε τα απόβλητα εντόπισε το νεκρό νεογνό μέσα στο χαρτοκιβώτιο, και αμέσως ειδοποίησε την διεύθυνση της εταιρείας του, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε την Διεύθυνση του Νοσοκομείου. 

Η εταιρεία αφού ειδοποίησε τη διεύθυνση του νοσοκομείου για το ανατριχιαστικό περιστατικό, επέστρεψε το νεογνό στο Νοσοκομείο, ούτος ώστε να διευθετηθεί άμεσα η νόμιμη οδός , δηλαδή το νεκρό νεογνό να κηδευτεί να ταφεί. 

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου, έχει ήδη διατάξει την έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι λειτουργοί ευθύνονται για την κατάληξη του νεογνού στα απόβλητα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φρικιαστική ιστορία, άρχισε την περασμένη Κυριακή , όταν γυναικολόγος διαπίστωσε ότι το μωρό που κυοφορούσε Κύπρια γυναίκα δεν ήταν ζωντανό και έτσι χρειάστηκε αμέσως χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το νεκρό νεογνό που ήταν μόλις 27 βδομάδων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Χρυσόστομο Ανδρονίκου, όταν ένα νεογνό γεννιέται νεκρό και είναι μεγαλύτερο των 21 εβδομάδων, τότε οι γονείς αποφασίζουν εάν θα παραλάβουν οι ίδιοι το νεκρό νεογνό ή αν δεν επιθυμούν τότε το νοσοκομείο το μεταφέρει στο νεκροτομείο μέχρι να διευθετηθεί η ταφή του.

Πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση , σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου, οι γονείς δεν θέλησαν να πάρουν το νεογνό μαζί τους.

Το ανατριχιαστικό της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας , είναι ότι αν δεν εντοπιζόταν το νεκρό νεογνό, αντί για κανονικής ταφής και κηδείας θα τεμαχιζόταν με άλλα ιατρικά απόβλητα και θα κατέληγε σε στα ΧΥΤΑ. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...