Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΠΣΕΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.



Την ένταξη στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ των παραγωγών αχλαδιών, δαμάσκηνων, κερασιών και μήλων ζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Κ. Αργύρη Μποτό. 

Ο κ. Σταμενίτης ζήτησε από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα των ΠΣΕΑ. Υπογράμμισε ότι, μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί, από την επιστημονική επιτροπή, η ζημιά σε επίπεδο Π.Ε. με ποσοστό 30% και άνω, για αχλάδια, κεράσια, μήλα και δαμάσκηνα και ζήτησε από τον ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες και να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών την έγκριση του απαιτούμενου κονδυλίου, ώστε να υποβληθεί αίτημα έγκρισης από την  ελληνική πλευρά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Βουλευτής τόνισε ότι, η ζημιά έχει προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους παραγωγούς και ότι είναι αναγκαίο, έστω και καθυστερημένα, να αποζημιωθεί ένα μέρος της καταστροφής της παραγωγής.

Επιπλέον ο κ. Σταμενίτης διαμαρτυρήθηκε για τα χαμηλά ποσοστά των πορισμάτων (όπως στην περίπτωση των παραγωγών καλαμποκιού της Κρύας Βρύσης), για την καθυστέρηση της έκδοσης αυτών, αλλά και για τον αποκλεισμό ορισμένων περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές, όπως αυτή του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας, ζητώντας επανεξέταση και άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η ηγεσία του ΕΛΓΑ θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα εν λόγω προβλήματα και να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση τους, καθώς το ζητούμενο στην παρούσα οικονομική συγκυρία είναι η έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση των παραγωγών.  Ο κ. Μποτός από την πλευρά του κατανόησε το αίτημα των παραγωγών και υπογράμμισε ότι η Διοίκηση του ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...