Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.



Σε αποστολή Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης από τις 28 έως τις 30 Ιανουαρίου 2013.  Στο διάστημα της επίσκεψης τους οι Βουλευτές είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν  Έλληνες Ευρωβουλευτές και Ανώτατους Αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συζητήσουν για την επικείμενη αναθεώρηση της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) καθώς και θέματα οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου αναφορικά με την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τάσου Χανιώτη, Διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του μετέφερε την πρόταση του σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση των φυτοφαρμάκων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε τη σημασία που θα είχε μια τέτοια ρύθμιση και εξέθεσε τους λόγους που κατά τον ίδιο είναι αναγκαία. Σύμφωνα με το Βουλευτή,  ο θεσμός της παράλληλης εισαγωγής φυτοπροστατευτικών προϊόντων δεν ευνοεί την ελεύθερή αγορά και διακίνηση τους, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους αρχικούς στόχους που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, για την παροχή δυνατότητας στα Κράτη- Μέλη να μπορούν να εισάγουν και να εξάγουν τα πάντα. Η προτεινόμενη από το Βουλευτή ρύθμιση αποτελεί μια πρόταση που κινείται στην κατεύθυνση των προσπαθειών που γίνονται για μείωση του κόστους παραγωγής. Ο ίδιος τόνισε ότι, από πλευράς του θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες και στο εσωτερικό της χώρας, ώστε η εν λόγω ρύθμιση να γίνει συνολικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.  

Κλείνοντας ο κ. Σταμενίτης υπογράμμισε ότι, η ιδιότητα του κ. Χανιώτη ως Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ιδιαίτερα τιμητική για τη χώρα μας και ταυτόχρονα αποτελεί ευτυχή συγκυρία στην προσπάθεια που γίνεται σήμερα στη χώρα για στήριξη, ενίσχυση και βελτίωση του αγροτικού τομέα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...