Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ "ΠΟΝΟ" ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

 Οι λέξεις που προκαλούν «πόνο» στον εγκέφαλο
 Ο εγκέφαλος αντιδρά στα λόγια με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσε στο σωματικό πόνο.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η γερμανική έρευνα του Πανεπιστημίου Φρίντριχ - Σίλερ της Ιένας, που κατέγραψε τις λέξεις που είναι ικανές να ενεργοποιήσουν στον εγκέφαλο το μηχανισμό αντίδρασης του πόνου.

Οι ερευνητές εξέτασαν με μαγνητικό τομογράφο 16 υγιείς ανθρώπους, την ώρα που επεξεργάζονταν εκφράσεις σχετικές με την εμπειρία του πόνου, όπως "βασανιστικός ή εξαντλητικός πόνος" και "ο πόνος με παραλύει".
Οι εθελοντές άκουγαν παράλληλα λέξεις με αρνητική χροιά, όπως "βρώμικος", "αηδιαστικός", κ.λπ.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως την ώρα της ακρόασης των παραπάνω εκφράσεων και λέξεων τα κέντρα επεξεργασίας του πόνου στον εγκέφαλο ενεργοποιήθηκαν κατευθεία.
"Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν σημασία για τους πάσχοντες από διαταραχές που προκαλούν χρόνιο πόνο, καθώς φαίνεται πως η συζήτηση της κατάστασής τους με τους γιατρούς ή τους οικείους τους επιδεινώνει τα συμπτώματα και εντείνει την αίσθηση του πόνου" τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Τόμας Βάις.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...