Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

BBC: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑ.


Αφιέρωμα BBC: Η Ελλάδα δε θα ήταν η ίδια χωρίς τη προεδρική της φρουρά (video)
Τρίλεπτο βίντεο-αφιέρωμα στη προεδρική φρουρά της Ελλάδας. Η καθημερινή τελετή και η ενδυμασία τους.

Ρεπορτάζ για τους ευζώνους και την ιστορία τους παρουσίασε το BBC, με τον ανταποκριτή του να εισχωρεί στα ενδότερα της Προεδρικής Φρουράς, να ανεβαίνει στην Ακρόπολη και να παρακολουθεί μαζί με τους τουρίστες την αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Στο τρίλεπτο βίντεο εμφανίζονται εύζωνες να αποτίουν φόρο τιμής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κάτι που κάνουν κάθε Κυριακή πρωί από την ημέρα της ίδρυσής του, το 1868.
Αυτό το αρχαίο έθνος κρατά τις παραδόσεις ζωντανές,  σχολιάζει ο ρεπόρτερ, ο οποίος σημειώνει πως πρόκειται για μία περίτεχνη, καθημερινή τελετή που πραγματοποιείται κάθε μία ώρα.
Οι τουρίστες τους λατρεύουν, τονίζει, ενώ υπογραμμίζει πως η χώρα δε θα ήταν η ίδια χωρίς τη προεδρική της φρουρά.
Μεταξύ άλλων, στο BBC μιλά ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος αναφέρει ότι «είναι τιμή να υπηρετεί κανείς στην Προεδρική Φρουρά. Αντιπροσωπεύει την Ιστορία της Ελλάδας».
Παράλληλα, ο ανταποκριτής συνομιλεί με περαστικούς τουρίστες, ενώ  το ρεπορτάζ συνεχίζει με την αναφορά  στην ενδυμασία των ευζώνων, η οποία -όπως επισημαίνει- έχει τις ρίζες της στην ενδυμασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
«Στα παπούτσια  τοποθετούνται καρφιά που προσδίδουν τον χαρακτηριστικό ήχο κατά το βηματισμό των ευζώνων, ενώ η φουστανέλα έχει 400 πιέτες, μία για κάθε χρόνο από τα 400 της υποδούλωσης της Ελλάδας στην οθωμανική κυριαρχία», αναφέρεται.
Παράλληλα,  ένας εύζωνας  εξηγεί στη κάμερα του BBC  πώς συνεννοείται με τον στρατιώτη σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.
«Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα χτυπάς τη βάση του όπλου στο έδαφος. Μετά η συζήτηση γίνεται με το βλέμμα. Ενα βλεφάρισμα σημαίνει «ναι″, δύο «όχι″, «τρία δεν ξέρω». Και εκείνος καταλαβαίνει», λέει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο ανταποκριτής ανέβηκε και στην Ακρόπολη για να παρακολουθήσει το εβδομαδιαίο τελετουργικό στην Ακρόπολη με την έπαρση της σημαίας στην ανατολή του ήλιου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...