Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: Η ΑΜΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΑΣΗ.



Ακρως εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη μεγαλύτερη «έρημο» της Ευρώπης, στις νοτιοδυτικές ακτές της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται στη μέση ενός...δάσους!
Ο αμμόλοφος μήκους τριών χιλιομέτρων, πλάτους 500 μέτρων και ύψους 100 μέτρων σχηματίστηκε στο πέρασμα των χρόνων καθώς οι άνεμοι μετέφεραν την άμμο από την παραλία προς τα έξω, καλύπτοντας σταδιακά, δρόμους, σπίτια αλλά και ένα δάσος.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας οικογένειας από το Μπορντώ που αποφάσισε το 1928 να χτίσει το εξοχικό του κοντά στον αμμόλοφο. Δυο χρόνια μετά άρχισε να δέχεται «επίθεση» άμμου και ως το 1936 είχε εξαφανισθεί.
Ο αμμόλοφος που μοιάζει με... τείχος κάνει την ακτή του Λα Τεστ ντε Μπικ στον Ατλαντικό που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα μακριά από το Μπορντώ να θυμίζει περιοχή της... Σαχάρα, παρά μια ακτή της Γαλλίας.
Το... μετακινούμενο βουνό της άμμου κινείται συνεχώς προς το εσωτερικό της περιοχής σκοτώνοντας τα δένδρα του δάσους που το περιστοιχίζουν. Σύμφωνα με υπολογισμούς εξαπλώνεται κατά πέντε μέτρα κάθε χρόνο και κανείς δεν μπορεί να βάλει φρένο στην τρελή αυτή... πορεία του. Τα τελευταία 100 χρόνια έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος και σήμερα υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν συσσωρευτεί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα άμμου.








ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...