Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ "ΦΑΣΙΣΤΡΙA" ;


Κική Δημουλά: Η μεγάλη "φασίστρια"....




Και μετά το τέλος των εορτών του Πάσχα και βρισκόμενοι σε διαδικασία χώνεψης των πάσης φύσεως κρεάτων και εδεσμάτων, έρχεται η Κική Δημουλά, αυτή η σημαντική ποιήτρια και διανοούμενη, να ταράξει τη nirvana μας με τα σχόλιά της....


"Οι μετανάστες πιάνουν όλα τα παγκάκια....."

Ξαφνικά οι ουρανοί σχίστηκαν, το Internet πήρε φωτιά μέσα από τ' αυτοκίνητα, τα τρένα και τα λεωφορεία της επιστροφής. 

Η Κική Δημουλά έγινε ξαφνικά φασιστόμουτρο; 

Μήπως έπαθε εγκεφαλικό;

Ή μήπως το θέμα των μεταναστών στη χώρα μας, το αντιμετωπίζουμε εντελώς λάθος;

Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ "άσχετος" ή "επικίνδυνος" ή ακόμα και "Χρυσαυγούλης", από διάφορα σοφιστικέ trolls ή εξυπνάκηδες bloggers, θα συμφωνήσω με τα σχόλια της κ. Δημουλά ή τουλάχιστον με τους σκοπούς τους.

Ελπίζοντας ότι διαβάζετε ακόμα αυτές τις γραμμές και δεν έχετε μετακινηθεί στα σχόλια, όπου και θα γράφετε διάφορες βιαστικές απόψεις - γνώμες, ας εξηγήσω την άποψή μου:

Εδώ στην Ελλάδα, βλέπουμε τα πάντα με δύο πιθανά χρώματα: Μαύρο και άσπρο.

Αυτό θα λειτουργούσε τέλεια εάν είμασταν κάποιο ηλεκτρικό κύκλωμα. Όμως επειδή είμαστε άνθρωποι και έχουμε έναν ευλύγιστο εγκέφαλο, πρέπει να βλέπουμε και τις υπόλοιπες αποχρώσεις μεταξύ των δύο παραπάνω χρωμάτων.

Έτσι, έχουμε την Αριστερά στο ένα χρώμα και την Δεξιά στο άλλο... Μπορείτε από μόνοι σας να βάλετε το πρόθεμα "άκρο" σε όποια θέλετε. Στην ίδια μεριά θα καταλήξετε, πολιτικά...

Η μεν Αριστερά προστατεύει με νύχια και με δόντια τους μετανάστες, η δε Δεξιά τους έλληνες πολίτες.

Αποτέλεσμα; Ένας ιδεολογικός φασισμός, όπου το τελικό αποτέλεσμα έχει ουσιαστικό θύμα την ελληνική κοινωνία. Στο σύνολό της.

Για εμένα, τα παραπάνω σχόλια της διακεκριμένης ποιήτριας, δείχνουν την αποτυχία και των δύο πλευρών (και ιδιαίτερα της Αριστεράς), να μπορέσουν να λειτουργήσουν σ' ένα διεθνές περιβάλλον, όπου δεν υπάρχουν οικονομικά και πολιτιστικά, παρα μόνο γεωγραφικά σύνορα.

Αυτή η αποτυχία, φαίνεται σε κάθε περιστατικό βίας ή σε κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης, σε όλες τις περιπτώσεις, είτε μεταναστών είτε ελλήνων. Όταν η Αριστερά, δεν είναι υπερ της θέσπισης (βιώσιμων) κανόνων λειτουργίας ενός κράτους στο θέμα της μετανάστευσης και δεν βλέπει το ζήτημα ολιστικά και όταν η Δεξιά, δείχνει μία συμπεριφορά σαν να βρισκόμαστε μόνοι μας στον Πλανήτη Γη, τότε η κατάσταση γίνεται κωμικοτραγική.

Σας μπέρδεψα;

Όταν αφήνεις να κυριαρχήσουν δύο ιδεολογίες, οι οποίες είναι άκρως διχαστικές, σε μία κοινωνία με τα χαρακτηριστικά της ελληνικής και στην ουσία είσαι ένας "αδρανής φωνακλάς" διαμαρτυρόμενος κάθε φορά για τα δικαιώματα των μεταναστών ή των ελλήνων, τότε συμβάλεις στη διαιώνιση της κατάστασης.

Μήπως λόγια όπως αυτά της κ. Δημουλά, λειτουργούν με τρόπο αντίθετο από εκείνο που νομίζει ο περισσότερος κόσμος;




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

1 σχόλια :

Η Κικη Δημουλα ειναι μια απο τις σπουδαιότερες ποιήτριες η καλύτερη μετά την Σαπφώ.Είναι υποψήφια για νόμπελ λογοτεχνίας άρα θα ανήκει στην χρυσή 3άδα μας Ελύτης Σεφέρης Δημουλά.Απο τα σπουδαιότερα μυαλά της χώρας που μας κάνει περήφανους.Παρόλα αυτά ειναι άνθρωπος κ αγανάκτησε κλειδωσαν την αδερφή της κ τον γαμπρό της στο μπάνιο κ τους ληστεψαν 2 φορες,όταν ανησυχείς για τον δικό σου ανθρωπο κ φοβάσαι φυσικό είναι να βγεις εκτός εαυτου,αν κ νομίζω ότι ο πόλεμος που της κάνουν έχει να κάνει με το νόμπελ που σίγουρα το αξίζει αλλά κάποιοι δεν θέλουν να το πάρει.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...