Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ GOOGLE ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.

Ισραήλ εναντίον Google και η ιστορία των Εβραίων

Ως πολύ, πολύ προβληματική, χαρακτήρισε την απόφαση της Google να ονομάσει Παλαιστίνη, την... Παλαιστίνη, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ.

Να θυμίσουμε πως πολύ πρόσφατα, ο ΟΗΕ αναβάθμισε τους Παλαιστινίους σε "μη μέλος κράτος". Με βάση αυτή την απόφαση, η Google μετονόμασε τη σηματοδότηση από "παλαιστινιακά εδάφη" σε "Παλαιστίνη", προκαλώντας την οργή εκατομμυρίων Εβραίων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν αποφασίσει, πως η Παλαιστίνη ανήκει στο Ισραήλ. Ας δούμε όμως πως προέκυψε το κράτος του Ισραήλ.

Η ιστορία του Ισραήλ

Ο λαός των Εβραίων έχει περάσει πολλά. Πριν χιλιάδες χρόνια οι Εβραίοι ήταν σκλάβοι στην Αίγυπτο. Αφού κατάφεραν να ελευθερωθούν, ξεκίνησαν την αναζήτηση της Γης της επαγγελίας, που τους υποσχέθηκε ο Θεός. Αρχικά με το Μωυσή και στη συνέχεια με τον Ιησού του Ναυή, περπάτησαν αμέτρητα χιλιόμετρα αναζητώντας την ιερή Γη. Τα πρώτα σημάδια αλλοίωσης δεν άργησαν να φανούν. Τη λατρεία του Θεού, διαδέχθηκε η λατρεία του Βάαλ, ενός κερατόμορφου Βαβυλωνικού Θεού, ενώ το Τόρα, αντικαταστάθηκε από το Ταλμούδ.

Ο Ιησούς του Ναυή τους είπε ότι μίλησε με το Θεό και Αυτός του είπε να λεηλατήσει πόλεις και χωριά, σφάζοντας γυναικόπαιδα, αφού αυτός είναι ο δρόμος προς "τη Γη της Επαγγελίας". Μάλιστα ο Θεός τους, ως άλλος Θεός Άρης, συμμετείχε ενεργά στις σφαγές και τις λεηλασίες:

Προκαλώντας ξηρασίες: "Καὶ ἐγένετο ὡς ἤκουσαν οἱ βασιλεῖς τῶν Ἀμοῤῥαίων, οἳ ἦσαν πέραν τοῦ Ἰορδάνου, καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς Φοινίκης οἱ παρὰ τὴν θάλασσαν, ὅτι ἀπεξήρανε Κύριος ὁ Θεὸς τὸν Ἰορδάνην ποταμὸν ἐκ τῶν ἔμπροσθεν τῶν υἱῶν Ἰσραὴλ ἐν τῷ διαβαίνειν αὐτούς, καὶ ἐτάκησαν αὐτῶν αἱ διάνοιαι καὶ κατεπλάγησαν καὶ οὐκ ἦν ἐν αὐτοῖς φρόνησις οὐδεμία ἀπὸ προσώπου τῶν υἱῶν Ἰσραήλ". (Ιησούς του Ναυή 5.1)

Γκρεμίζοντας πόλεις: "καὶ ἀνακραγόντων αὐτῶν πεσεῖται αὐτόματα τὰ τείχη τῆς πόλεως, καὶ εἰσελεύσεται πᾶς ὁ λαὸς ὁρμήσας ἕκαστος κατὰ πρόσωπον εἰς τὴν πόλιν". (ΙτΝ 6.5)

Διατάζοντας τη σφαγή των αμάχων, γυναικών και νηπίων: "καὶ ἀνεθεμάτισεν αὐτὴν Ἰησοῦς καὶ ὅσα ἦν ἐν τῇ πόλει ἀπὸ ἀνδρὸς καὶ ἕως γυναικός, ἀπὸ νεανίσκου καὶ ἕως πρεσβύτου καὶ ἕως μόσχου καὶ ὑποζυγίου, ἐν στόματι ῥομφαίας". (ΙτΝ 6.21)

Κρατώντας πάντα το χρυσό: "καὶ ἡ πόλις ἐνεπρήσθη ἐν πυρισμῷ σὺν πᾶσι τοῖς ἐν αὐτῇ, πλὴν ἀργυρίου καὶ χρυσίου καὶ χαλκοῦ καὶ σιδήρου ἔδωκαν εἰς θησαυρὸν Κυρίου εἰσενεχθῆναι". (ΙτΝ 6.24)

Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με φωτιά και αίμα, ο πολυπαθής και ταλαιπωρημένος λαός των Εβραίων, κατέκτησε πολλές από τις γύρω περιοχές στο όνομα του φιλάργυρου, αιμοδιψή, εκδικητικού, μνησίκακου, σαδιστή Θεού του και αργά σταθερά, ανοικοδόμησε το κράτος του.

Τα "πολλά" που πέρασε ο λαός του Ισραήλ, αφορούν την περίοδο που υπηρέτησαν ως σκλάβοι το Φαραώ της Αιγύπτου, αλλά ας έχουμε κατά νου μας, πως την εποχή εκείνη, η σκλαβιά ήταν αρκετά διαδεδομένη και δεν αποτελούσε κοινωνικό φαινόμενο. Ας θυμηθούμε απλά, πως οι Αφροαμερικανοί σκλάβοι, ελευθερώθηκαν μόνο μετά το 19ο αιώνα.

Όσο για τα θύματα των Εβραίων κατά το δεύτερο Παγκόσμιο, αναφέρουμε πως το σύνολο των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή πέθαναν κατά τη διάρκεια του, ξεπερνά τα 50.000.000. Το ότι συνδυάσαμε τον Β' Παγκόσμιο με το Ολοκαύτωμα, εκτός των άλλων, είναι άρρωστο.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...