Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.


Την έξοδο από την απομόνωση με τη σύνδεση του Νομού Πέλλας στην Εγνατία Οδό έθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Σαββαϊδη Παρασκευά και τους Υπεύθυνους Διευθυντές του έργου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. Στη συνάντηση ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό.
Ο κ. Σταμενίτης ζήτησε τον καθορισμό με νέα χάραξη α. της οδού Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια – Νησέλι, και την ένταξη αυτής στο δίκτυο καθέτων της Εγνατίας Οδού, και β. του τρίτου κομματιού Βέροια – Νάουσα (σύνδεση κάθετης με Εγνατία Οδό ), ώστε ο Νομός Πέλλας να έχει ολοκληρωμένη σύνδεση με την Εγνατία Οδό.  Ο Βουλευτής τόνισε ότι, αφού γίνει ο καθορισμός και η χάραξη των διαδρομών, να ξεκινήσει έγκαιρα η διαδικασία της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών, με σκοπό να ενταχτούν τα έργα στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.   
Σημείωσε στους παρευρισκόμενους ότι, στη δεδομένη χρονική στιγμή οι πόροι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι και ως εκ τούτου ο άμεσος σχεδιασμός αποτελεί αναγκαιότητα, ώστε να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα απορρόφησης των διατιθέμενων κονδυλίων. Σημείωσε μάλιστα ότι, ο Νομός Πέλλας είναι ο μοναδικός νομός που δε διαθέτει σύνδεση με την Εγνατία Οδό, γεγονός που   τον καθιστά αποκομμένο από το πιο σύγχρονό οδικό δίκτυο που διαθέτει η χώρα και ταυτόχρονα επηρεάζει αρνητικά τόσο την τοπική οικονομία, όσο και τον τουρισμό.
Αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Ήδη από την προεκλογική περίοδο είχα τονίσει την αναγκαιότητα της σύνδεσης του Νομού μας με την Εγνατία Οδό. Είναι ένα έργο που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους κατοίκους  και θα βάλει επιτέλους ένα τέλος στην απομόνωση του Νομού μας. Η ευκαιρία που μας δίνεται με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, πρέπει να εκμεταλλευτεί στο ακέραιο  και να παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να αποφύγουμε ενδεχόμενες καθυστερήσεις που θα αποβούν μοιραίες και θα στερήσουν ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο για το Νομό μας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...