Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ.

 Το μείζον για το Νομό μας θέμα της αξιοποίησης του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν, έθεσε για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Καρασμάνης και στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της (18/6). Με την ευκαιρία της παρουσίας του αρμόδιου Εντεταλμένου Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) Αλέξανδρου Ταμπρατζή, ο Βουλευτής παρενέβη και:
·Μετέφερε τη δυσφορία της τοπικής κοινωνίας, διότι η επιτακτική ανάγκη για άμεση αξιοποίηση (διαδικασίες «φαστ τρακ») του Κέντρου δεν έχει ικανοποιηθεί.
·Υπενθύμισε ότι, από τον Νοέμβριο 2012, υπήρξε δέσμευση για προκήρυξη του αναγκαίου διαγωνισμού στις αρχές 2013, χωρίς ακόμη να έχει γίνει τίποτα.
·Υπογράμμισε τέλος ότι, για το θέμα έχει καταθέσει σχετική γραπτή Ερώτηση και ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση την οποία και αναμένει.
Παρατίθενται τα σχετικά αποσπάσματα από τα πρακτικά της συνεδρίασης, στην οποία παρόντες ήταν επίσης Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί Φορείς:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:  Κύριε Πρόεδρε, συγνώμη, αλλά εγώ θα θέσω ένα θέμα που είναι εκτός ημερήσιας διάταξης και αφορά στην περιοχή μου και ξέρει ο κύριος Ταπρατζής, διότι το έχουμε κουβεντιάσει κατά επανάληψη, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Καιμάκτσαλαν. Μιλάω για το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Είχαμε πει με διαδικασίες «φαστ τρακ», κάτω από διαφανείς διαδικασίες, άπλετο φως, να προχωρήσουμε σε διεθνή διαγωνισμό και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, κύριε Ταπρατζή. Αν έχετε κάτι γιαυτό το θέμα, πείτε μας, σας παρακαλώ. Ευχαριστώ.
………………………………………………………………………………………………………….
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΑΠΡΑΤΖΗΣ (Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ΤΑΙΠΕΔ): …… Για το Καϊμακτσαλάν θα σας πω ότι έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Ένα πράγμα που δεν είναι απόλυτα προφανές -ενώ είναι- είναι το εξής. Για να έχουμε αποκρατικοποιήσεις πρέπει να υπάρχουν και άλλοι που ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Αυτό, λοιπόν, είναι το μεγάλο πρόβλημα σήμερα στη χώρα, ότι υπάρχει αδυναμία προσέλκυσης αγοραστών, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα περί ξεπουλήματος. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ξεπούλημα, διότι αν υπήρχε ξεπούλημα θα είχαμε ουρές αγοραστών. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ουρές αγοραστών δεν έχουμε. Αυτό οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων. Πρώτον, η αποκατάσταση του θετικού κλίματος στη χώρα θέλει χρόνο να εμπεδωθεί στις αγορές, παρά τις θετικές εξελίξεις. Δεύτερον, η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία είναι ακόμα πάρα πολύ χαμηλή έως δυσεύρετη. Πιστεύουμε και ελπίζουμε, ότι τώρα μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αυτό το πράγμα να αποκατασταθεί.
Για να απαντήσω δε, ειδικότερα στο Καϊμακτσαλάν, θα ήθελα να σας δείξω την προσπάθεια που έχουμε κάνει και τους επενδυτές που έχουμε προσεγγίσει, κύριε Καρασμάνη, για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι έχει γίνει μια πάρα πολύ επαγγελματική δουλειά. Να σας πω μόνο, ότι δεν υπήρχε τίποτα για το Καϊμακτσαλάν, ούτε καν τοπογραφικό διάγραμμα. Δεν ήξερε το Ελληνικό Δημόσιο τι είναι και τι δεν είναι δικό του. Υπάρχει το θέμα, όπως ξέρετε, με τον προηγούμενο παραχωρησιούχο που τα παράτησε και έφυγε. Δώσαμε λύση σε αυτό. Αναλάβαμε να δώσουμε λύση μέσω της ΕΤΑΔ, όπως ίσως γνωρίζετε, για να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα τον φετινό χειμώνα, διότι η διαδικασία θα πάρει χρόνο. Δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μια αποκρατικοποίηση τέτοιας κλίμακας και με τέτοια πολυπλοκότητα, διότι ό,τι έχει να κάνει με τα ακίνητα, δυστυχώς, είναι χρονοβόρο. Η υλοποίηση ενός ΕΣΧΑΔΑ στην καλύτερη περίπτωση θέλει 9 με 12 μήνες και εδώ δεν είχαμε καν τοπογραφικό διάγραμμα, το οποίο εκπονείται. Άρα, λοιπόν, η απάντησή μου είναι η εξής. Το Καϊμακτσαλάν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν μπορούσε να μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, διότι δεν υπήρχε τοπογραφικό που να ορίζει ποια είναι η Δημόσια έκταση και γι' αυτό υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Για να κάνει κάποιος το τοπογραφικό ενός βουνού καταλαβαίνετε ότι θέλει χρόνο και δεύτερον, παράλληλα, έχουμε δώσει εντολή στην ΕΤΑΔ να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να λειτουργήσει το χιονοδρομικό τη φετινή χειμερινή σεζόν.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θα μου επιτρέψετε να σας πω, ότι για να κάνει κανείς το τοπογραφικό ενός βουνού δεν χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο πλέον, αρκεί να είναι καθορισμένα τα όρια.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΑΠΡΑΤΖΗΣ (Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)): Χρειάζεται, διότι δεν είναι όλο το βουνό δικό μας, είναι και ιδιωτικές εκτάσεις πάνω σε αυτό.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, εκεί χρειάζεται χρόνος.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΑΠΡΑΤΖΗΣ (Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)): Αυτό εννοώ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: (Ομιλεί εκτός μικροφώνου) Είχατε πει από τον Νοέμβριο του 2012, εδώ στη βουλή προσωπικά σε μένα, όταν σας ζήτησα να προχωρήσετε την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου σε σοβαρό επενδυτή, ότι δεν προλαβαίνετε και ότι θα προβείτε σε διεθνή διαγωνισμό στις αρχές του 2013. Και δεν έχετε κάνει τίποτε. Εν πάση περιπτώσει, σας έχω καταθέσει γραπτή Ερώτηση και περιμένω να με απαντήσετε.   
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΑΠΡΑΤΖΗΣ (Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)): Κοιτάξτε, έχει δρόμο γιατί δεν έχει γίνει τίποτα τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν μπορούν όλα αυτά τα πράματα που δεν έγιναν επί δεκαετίες να γίνουν μέσα σε 2, 3 μήνες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ευχαριστώ πολύ.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                       20/06/2013

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...