Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η ΜΕΡΚΕΛ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ "ΛΑΦΥΡΑ" ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.


Προφορικό αίτημα για την επιστροφή εκθεμάτων που είχαν αφαιρέσει οι Ρώσοι από τη Γερμανία, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπέβαλλε η Άνκελα Μέρκελ στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
 Με αφορμή έκθεση στο Μουσείο Ερμιτάζ της Πετρούπολης την οποία εγκαινίασαν μαζί Μέρκελ και Πούτιν, η γερμανίδα καγκελάριος είπε προς τον Ρώσο πρόεδρο ότι πιστεύει πως αυτά τα αντικείμενα πρέπει να επιστραφούν. Η Μέρκελ είπε ότι 600 αντικείμενα που εκτίθενται εκεί ήταν από τη Γερμανία.  
 «Ο μέσος πολίτης δεν ενδιαφέρεται που εκτίθενται αυτά τα αντικείμενα στο Βερολίνο, στην Αγία Πετρούπολη, στην Μόσχα, ή στην Τουρκία. Είναι καιρός να σταματήσουμε τις αιτήσεις επαναπατρισμού, ο ένας στον άλλο, διαφορετικά και η Τουρκία θα μπορούσε να ζητήσει την επιστροφή έργων τέχνης από τη Γερμανία », ήταν η αντίδραση του Πούτιν. 
  Η έκθεση στο Μουσείο Ερμιτάζ με τίτλο «Εποχή του Χαλκού - Ευρώπη χωρίς σύνορα», περιλαμβάνει θησαυρούς από χρυσό που ουσιαστικά αρπάχτηκαν ως λάφυρα από τους σοβιετικούς μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
   Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hermitage, η έκθεση περιλαμβάνει και εκθέματα από τη συλλογή που είναι γνωστή ως  «Θησαυρός του Πριάμου», η οποία είχε ανακαλυφθεί από το Γερμανό αρχαιολόγο Ερρίκο Σλήμαν τον 19ο αιώνα.
   Ειδικοί του Πανεπιστημίου Χούμπολτ του Βερολίνου υποστηρίζουν ότι οι Σοβιετικοί είχαν λεηλατήσει πάνω από 1 εκατ. βιβλία και χιλιάδες αντικείμενα τέχνης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...