2 σνίτσελ από χοιρινό ( περίπου 300 γρ. το ένα )
2 σνίτσελ από γαλοπούλα ( περίπου 300 γρ. το ένα )
2 κ. σ μουστάρδα απαλή
½ φλ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ πάπρικα
½ κ. γλ. ρίγανη
½ κ .γλ . θυμάρι
1 πρέζα κύμινο
1 κ. γλ. κρέμα σκόρδου
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Με ένα μπαλταδάκι χτυπάμε τα σνίτσελ μαλακά μέχρι να αποκτήσουμε μεγάλες φέτες.
Σε ένα μεγάλο λεκανάκι ενώνουμε τα μυρωδικά , τα μπαχαρικά , τη μουστάρδα , το ελαιόλαδο.
Με το μίγμα αυτό αλείφουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε το ένα σνίτσελ πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα βάζουμε κρεμμύδια σε ροδέλες.
Τυλίγουμε τα σνίτσελ σε ρολό και το στερεώνουμε με σπάγγο κουζίνας.
Βάζουμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Κάθε 10 λεπτά γυρίζουμε το ρολό πάρει το χρώμα από παντού.
Μπορούμε αν θέλουμε τα τελευταία 6-7 λεπτά να δώσουμε χρώμα στο γκριλ του φούρνου.
Βγάζουμε το φαγάκι από το φούρνο.
Αποσύρουμε το ρολό από το ταψί και το μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής.
Μόλις κρυώσει λίγο κόβουμε το ρολό με ηλεκτρικό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
Σερβίρουμε το γύρο ζεστό με πίτες, ντοματούλες σε φέτες και σάλτσα γιαουρτιού.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.