Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Εφαρμόζουμε σήμερα μια όμορφη ιδέα του φίλου και αναγνώστη μας Σωτήρη, ελπίζοντας στην ανταπόκριση όλων των συγχωριανών.
Να προσπαθήσουμε δηλαδή, όσοι μπορούμε και γνωρίζουμε, να συγκεντρώσουμε τα παλιά ονόματα των γειτονιών-μαχαλάδων του τόπου μας.
Έτσι ξεκινάμε το ταξίδι μας πίσω στον χρόνο και με την ελπίδα, ότι θα ανταποκριθούν όσοι γνωρίζουν, θα κάνουμε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε όλες τις παλιές ντόπικες ονομασίες του χωριού μας.
Νομίζουμε ότι αξίζει η προσπάθεια, και με τον τρόπο αυτό βάζουμε ένα μικρο λιθαράκι στο οικοδόμημα της μή λήθης των εντόπικων, γλώσσας που μιλούσαν οι αξέχαστοι πρόγονοί μας.
Απλά γράψτε στο τέλος της ανάρτησης, στον τομέα "ΣΧΟΛΙΑ" το όνομα της γειτονιάς που μένετε ή γνωρίζετε.
Θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε στον κατάλογο και ονόματα περιοχών και εκτός χωριού, δηλαδή περιοχές του κάμπου και του βουνού.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

8 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...