Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΣΤΟ ΜΠΑΡ "ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ"!


 Δεκαπενταύγουστος και ο δρόμος μας οδηγεί προς το Γαρέφι. Έχει αρχίσει να σουρουπώνει και με τον Νίκο κατευθυνόμαστε προς το γειτονικό χωριό, όπου κάθε χρόνο παραμονή του πανηγυριού, που γίνεται στις 16 Αυγούστου, λειτουργεί το φημισμένο «ΜΠΑΡ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ».
Είναι ένα πρωτότυπο θερινό μπαράκι, όπου οι νέοι του μορφωτικού συλλόγου του χωριού, συγκεντρώνονται , μαζί με όλους σχεδόν τους χωριανούς και χαλαρώνουν από την κούραση των επίπονων προετοιμασιών για την αυριανή ημέρα του πανηγυριού.
Φτάνοντας στον προορισμό μας, μουσική και φωνές μικρών παιδιών μας υποδέχονται. Ο τόπος είναι φωταγωγημένος, τα πανύψηλα πλατάνια μοιάζουν με θεόρατους γίγαντες, που κουνούν τα κλαδιά τους σαν τεράστια χέρια, έτοιμα λες να σε αρπάξουν.
Καρέκλες αραδιασμένες, διάσπαρτες στον χώρο, τραπεζάκια στοιχισμένα με τάξη και νοικοκυροσύνη, τεράστιες άσπρες ομπρέλες, και μια καθαριότητα, που σε εντυπωσιάζει.
Στο κέντρο, ένα αυτοσχέδιο ξύλινο μπαρ, με καλαμιές για σκεπή και όμορφες κοπελιές, εξυπηρετούν τους αρκετούς επισκέπτες.
Αριστερά του τεράστιου υπαίθριου χώρου μια παιδική χαρά και πλήθος από μικρά παιδιά, ξεφωνίζουν τρελά, ενώ οι γιαγιάδες καμαρώνουν διακριτικά από απόσταση.
Στην δεξιά πλευρά ένα υποτυπώδες γήπεδο βόλεϋ, όπου δέκα ομάδες των νέων του χωριού, διαγωνίζονται στο καθιερωμένο πρωτάθλημα, που είναι εν εξελίξει.
Τα ευγενέστατα παιδιά του συλλόγου μας υποδέχονται θερμά και ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος, μας καλωσορίζει.
Μετά τα σχετικά κεράσματα, ακολουθεί η συζήτηση, από την οποία αποκομίζουμε το μεγάλο άγχος όλων για την αυριανή πανηγυρική ημέρα.
Στα μάτια όλων διακρίνεις την σπίθα της προσμονής και της αισιοδοξίας. Η κούραση αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων, καθώς επί μια βδομάδα κινούνται όλοι στον ρυθμό των προετοιμασιών. Οι περισσότεροι έχουν αναβάλει τις διακοπές τους, για να είναι παρόντες στο πανηγύρι της Παναγίας και περιμένουν με ανυπομονησία να τελειώσουν οι εκδηλώσεις για να εκδράμουν στις παραλίες.
Η ώρα κυλάει ευχάριστα και το μπαράκι αρχίζει να γεμίζει με κόσμο. Παρέες νέων, οικογένειες με μικρά παιδιά, ακόμη και πολλοί ετεροδημότες που ήρθαν για το πανηγύρι, κάθονται και απολαμβάνουν απολαυστικά ποτά, ενώ το δροσερό αεράκι συμβάλει στην ξεχωριστή  βραδιά. Δυο αδέσποτα σκυλάκια παρακολουθούν διακριτικά από απόσταση, μασουλώντας μια σακούλα από πατατάκια, που κάποιος μικρός τα πέταξε.
Συζητήσαμε για τον σύλλογο, για την αθλητική ομάδα, για τα προβλήματα και τα σχέδια των παιδιών. Εκείνο που αποκομίσαμε, είναι η πικρία τους για την αδιαφορία των επισήμων θεσμών και το γεγονός ότι ουδεμία βοήθεια  τους παρέχουν.
Όλα γίνονται από την θέληση και το πείσμα των παιδιών, καθώς και από αρκετούς ιδιώτες, οι οποίοι τους βοηθούν με διάφορους τρόπους.
Η ώρα προχώρησε και αναχωρώντας από το θαυμάσιο περιβάλλον, ευχηθήκαμε στα παιδιά καλή επιτυχία και επίσης τους προτρέψαμε να κινήσουν γη και ουρανό , ώστε το «ΜΠΑΡ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ» να καθιερωθεί σαν καθημερινός χώρος διασκέδασης και αναψυχής και όχι μια μέρα μόνο τον χρόνο.
Επιβάλλεται από τους δημοτικούς άρχοντες να ρίξουν τη ματιά τους και σε αυτή την άκρη του δήμου μας, και να ενισχύσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους, αυτά τα περήφανα και εργατικά παιδιά, που παλεύουν με πολλές αντιξοότητες, να αναδείξουν το ηρωικό τους χωριό, την παράδοση και τον Ελληνισμό.


















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...