Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ 2020.

Στο Τόκιο η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων  του 2020
Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Είναι η δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 1964) που η συγκεκριμένη πόλη θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Ήταν από την αρχή το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης και τελικά έλαβε τις περισσότερες ψήφους από τα μέλη της ΔΟΕ στη σύνοδο που έγινε στο Μπουένος Άιρες.


Παρά το γεγονός ότι είχε έτοιμο το 80% των εγκαταστάσεων η Μαδρίτη ήταν η πρώτη από την τριάδα που αποκλείστηκε κι έμειναν το Τόκιο και η Κωνσταντινούπολη. Στη δεύτερη ψηφοφορία-ξαφνικό θάνατο η τουρκική πρωτεύουσα συγκέντρωσε 49 ψήφους έναντι 45 της Μαδρίτης.


Το Τόκιο έχει πληθυσμό 13.230.000 κατοίκους, έκταση 2.188 τ.χλμ. και βρίσκεται στο κεντρικό νησί της χώρας Χόνσου. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι 2,6 δισ. ευρώ, ενώ στα 6,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το εκτιμώμενο κόστος κατασκευών και ανακατασκευών. Η ιαπωνική πρωτεύουσα, είχε θέσει υποψηφιότητα και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.


Για την Κωνσταντινούπολη, ήταν η τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια μετά από αυτές του 2000 και 2008, όπως και για την Μαδρίτη που είχε επιχειρήσει το 2012 και το 2016, αλλά και πολύ παλαιότερα το 1972.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...