Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ (ΦΩΤΟ-VIDEO).

alt
Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου

Το "Αγιορείτικο Βήμα" στη Σύναξη της Παναγίας της Μηλιώτισσας


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε από την Εκκλησία μας και από εκατοντάδες πιστούς η Σύναξη της Παναγίας της Μηλιώτισσας, στη Μηλιά Αλμωπίας στο Ν.Πέλλας, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.


Από νωρίς χθες το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος πιστών για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου. Ανάμεσα στους προσκυνητές βρίσκονταν βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Αλμωπίας καθώς επίσης και μέλη Δ.Σ του δήμου.

alt
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, Πατέρας Αθανάσιος Π. Πουλέντσης, ευλογεί και εύχεται υπέρ κάθε ανθρώπου.
Πάτερ, την Ευχή σου. ΑΞΙΟΣ!!!

Εφοδιασμένοι με υπομονή αλλά κυρίως με πίστη, άνθρωποι κάθε ηλικίας περίμεναν στην ουρά για να προσκυνήσουν, να τιμήσουν, να ικετεύσουν αλλά και να ευχαριστήσουν τη Χάρη Της.

Όλοι, ψιθυριστά, με μυστικά λόγια, που τα Ακούει μόνο ο Θεός, ικετεύουν για τη πραγματοποίηση αυτού του προσωπικού πολυπόθητου Θαύματος.


Όχι, άδικα,  Αυτοί είναι η ελπίδα μας, το στήριγμά μας, το αποκούμπι μας και στα καλά και στα άσχημα της ζωής.


Τι λόγια μπορείς να βρεις για να πεις τα ελάχιστα για τη Θεοτόκο μας;

Για τη "Πηγή της Ζωής" που γεννήθηκε σαν σήμερα μετά από Θαύμα, από τη στείρα Μητέρα της, Αγία Άννα.

Ακόμα και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ όταν Της παρουσιάστηκε για να Της αναγγείλει ότι είναι η Εκλεκτή του Θεού και ότι θα Φέρει στο κόσμο, τον Υιό Του, δυσκολεύτηκε να βρει λόγια για να Της μιλήσει...


Λέγει ο ύμνος: "...Ο Γαβριήλ καταπλαγείς, εβόα σοι Θεοτόκε, ποίον σοι εγκώμιον, προσαγάγω επάξιον; Τι δε ονομάσω σε; Απορώ και εξίσταμαι. Διό ως προσετάγην βοώ σοι, Χαίρε, η Κεχαριτωμένη".


Δηλαδή: "Ο Γαβριήλ είπε: Ποιό επάξιο εγκώμιο να σου προσφέρω; Πως να σε ονομάσω, απορώ και εκπλήττομαι. Γι' αυτό όπως ακριβώς προστάχτηκα σου φωνάζω: Χαίρε, Εσύ που είσαι γεμάτη Χάρη".


Όλη Της η ζωή, ένα Θαύμα... από τα πρώτα λεπτά της επίγειας ζωής Της, μέχρι και τα τελευταία. Η Παναγία Μεσιτεύει στον φιλάνθρωπο Θεό, τις Προσευχές και τα αιτήματα κάθε πιστού.

alt
Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά! Ο Θεός να μη μας στερήσει ποτέ τη Παρουσία Του από δίπλα μας.

Δείτε ένα μικρό βίντεο από την Αρτοκλασία κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...