Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Θέμα: "Υποβολή από το Δήμο Αλμωπίας της Πράξης «Εκπαιδευτικά Προγράμματα βιωματικής μάθησης για την Φυσική και Ιστορική Κληρονομιά της Αλμωπίας στην Εκπαίδευση»"

Ο Δήμος Αλμωπίας ανακοινώνει ότι υπέβαλε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, την πράξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον τίτλο «Εκπαιδευτικά Προγράμματα βιωματικής μάθησης για την Φυσική και Ιστορική Κληρονομιά της Αλμωπίας στην Εκπαίδευση» , προϋπολογισμού 169.000,00€.
Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν δράσεις για τον Πολιτισμό στην Εκπαίδευση, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση των δεσμών των μαθητών με την ιστορία του τόπου τους και το εγγύτερο ή το απώτερο παρελθόν του.
Ο  Δήμος Αλμωπίας με την υποβολή της πράξης «Εκπαιδευτικά Προγράμματα βιωματικής μάθησης για την Φυσική και Ιστορική Κληρονομιά της Αλμωπίας στην Εκπαίδευση» πρόκειται να καταρτίσει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία αρχικά θα εισάγουν στην εκπαίδευση εργαλεία εξοικείωσης με όρους φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς της Αλμωπίας. 
Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της πράξης θα παίξει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, και κάποια άλλα αξιόλογα δείγματα φυσικού περιβάλλοντος όπως είναι οι ιαματικές πηγές στα Λουτρά Λουτρακίου, όλο το τόξο του δικτύου Natura 2000, καθώς και τα πολλά δείγματα ιστορικής κληρονομιάς της  Αλμωπίας όπως το κάστρο της Χρυσής, οι εκκλησίες σε πολλές τοπικές μας κοινότητες και τα έργα τέχνης (αγιογραφίες, ξυλότεμπλα).
Όλες οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές του Δήμου Αλμωπίας αλλά και σε μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.  
Μετά το πέρας της πράξης, το υλικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μαθητές που επισκέπτονται την Αλμωπία στις σχολικές εκδρομές τους.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλμωπίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...