Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ.

Άσε με να ονειρεύομαι.

Είναι σχήμα οξύμωρο να ονειρεύεται το μέλλον για τα επόμενα είκοσι με τριάντα χρόνια ένας άνθρωπος που έφτασε στην κορυφή των εξήντα και βλέπει μπροστά του μια νεφελώδη κατηφόρα όπου αποκρύπτεται ο γκρεμός. Τα όνειρα ανήκουν σ’ αυτούς που έχουν μέλλον να τα πραγματοποιήσουν και να απολαύσουν τα αποτελέσματά τους. Δηλαδή στην νεότητα.


Όμως το μυαλό ονειρεύεται ακόμη και τη στιγμή που ο θεριστής βγαίνει από την γωνιά. Ζούμε πάνω σε μια μεταφορική χρονική ταινία που μεταβάλλεται συνεχώς και τα μάτια της ψυχής βλέπουν πάντα μπροστά, στο μέλλον. Με μια ματιά στο παρελθόν βλέπει κανείς τα κενά που συμπλήρωσαν τη ζωή του. Τα στραβά που εξοστράκισαν την ποιότητα. Η βρωμιά που λέρωσε ότι ανθρώπινο. Την βλακεία που γέννησε ότι κακό.
Όλα στέκουν εκεί και λαμπυρίζουν έντονα αρκεί να θελήσεις να τα δεις και μέσα στα σχέδια του επομένου λεπτού προς τα μπρος να κλείσουν οι τρύπες σε ένα νέο παζλ πιο ανθρώπινο. Μην περιμένεις να έρθεις την δεύτερη φορά να τα ισιώσεις. Τα ζεις και θα τα ζεις μέσα από τους πέντε αισθητήρες των νέων που είναι η συνέχεια σου.

Σχεδίασε συνολικά και κατανάλωσε αειφόρα.

Μια δομημένη κοινωνία πάνω σε κανόνες και νόμους διδαγμένα από την νηπιακή ηλικία. Αν δεν μάθει από νήπιο να αποδίδει τα του Καίσαρος τότε θα σου κάνει την στερεότυπη πάντα φοροδιαφυγική δήλωση “Με απόδειξη ή χωρίς ”. Και συ θα αναζητάς τι συμφέρει στην τσέπη σου και όχι τι συμφέρει στο σύνολο.

Άσε τα χαμόγελα, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως με την τίμια δουλειά είσαι απλά ο άνθρωπος του μεροδούλι-μεροφάϊ. Τα πολλά κέρδη πάντα υποκρύπτουν υπόνοιες για, όχι κατ’ ανάγκη παράνομη, αλλά απάνθρωπα παραβατική συμπεριφορά ήτοι ανθρώπινη εκμετάλλευση. Τι νομίζετε πως είναι η αποφυγή έκδοσης απόδειξης, η αισχροκέρδεια, η παράνομη δοσοληψία, η εκμετάλλευση κλπ. Οδηγούν στο κέρδος και στην ηθική/νομική παραβατικότητα. Όλα έχουν όρια και γραμμές ειδάλλως και ο Ηρώδης έκανε απλά την δουλειά του. Και ο Πιλάτος μέσα σ’ ένα τάση ξέπλυνε ανομήματα που τον συνέφεραν. Αλλά η βλακεία μας λέει, χαριτολογώντας, πως οι γραμμές είναι για να τις πατάμε. Κάθε τέτοιο πάτημα όμως είναι η δυστυχία των υπολοίπων.

Μια κοινωνία που τους κοινωνικούς κανόνες κοινής συμβίωσης θα τους μαθαίνει το παιδί στο σχολείο. Θα του γίνονται κτήμα, θα ενσωματώνεται στο γίγνεσθαι της ζωής του. Κι ας βγει ύστερα μέσα στο στίβο να ανταγωνισθεί επί ίσοις όροις. Και η ανταμοιβή του νικητή θα είναι ο κότινος, αυτό το ένα σκαλοπάτι στις πρωτιές των αθλητών και όχι το χάος μεταξύ πείνας και χλιδής. Δεν γίνεται να δουλεύεις μισό μήνα για να πληρώσεις μια επίσκεψη σε μεγαλογιατρό, να πάρεις μια νομική συμβουλή ή να σου περάσει τη βρύση ο “ειδήμων”. Αν δεν είναι αυτό αισχροκέρδεια τότε τι είναι .

Ο παγκόσμιος πληθυσμός πέρασε σε αστρονομικά μεγέθη και οδεύει στο σημείο αντεπιστροφής. Αυτό μπορεί να συνάδει με τις Βιβλικές ρήσεις αλλά είναι και τεράστιο πρόβλημα. Ο πόλεμος, δείγμα παρακμιακό, δημιουργεί προσφυγιά και αυτή με την σειρά της αλλοτρίωση της παραδοσιακής ζωής. Σαν ντόμινο ακολουθούν οι απάνθρωπες συνθήκες ζωής και τα φοβικά σύνδρομα που γεννούν τον ρατσισμό, και τα βιώνουμε έντονα σήμερα. Είναι δυστυχώς το αποτέλεσμα της άφρονης συμπεριφοράς κάποιων επιτήδειων που ανεβάζουν τα παράνομα/παράτυπα/απάνθρωπα πλούτη τους, σχεδόν πάντα ατιμώρητοι, χωρίς να υπολογίζουν πως κι αν όλοι πεθάνουν αυτοί απλά δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ΜΟΝΟΙ. Τέτοια μοναξιά δεν την άντεξαν ούτε οι πρωτόπλαστοι στον Παράδεισο.

Η ανθρώπινη μωρία σε όλο της το μεγαλείο.

Αυτή την ανθρώπινη μωρία πρέπει να εξαλείψουμε για να είναι η συνέχεια της ζωής πάνω στον πλανήτη όπως την θέλει ο δημιουργός. Ειδάλλως, μια άλλη καταστροφή πάνω στη γη θα τελειώσει τη στραβή πορεία για να δοθεί νέα ευκαιρία στον άνθρωπο να ξεκινήσει από νέο παράδεισο και νέα Εδέμ. Έτσι γίνεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

αἰέν ἀριστεύειν





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...